Breaking News

Γιάννα Τερζή: «Ο πατέρας μου το έμαθε όταν έγινε η επέμβαση - Μετά το χειρουργείο δεν αισθανόμουν το σώμα μου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Γιάννα Τερζή παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», μετά την αποκάλυψή της ότι την περίοδο της καραντίνας διαγνώστηκε με όγκο στο νωτιαίο μυελό και υποβλήθηκε σε επέμβαση...

• Τι πλάνο είχατε (όταν επιστέψατε στην Ελλάδα από την Αμερική);

«Δημιουργήσαμε μια ομάδα - Μιχάλης Παπαθανασίου, Δημήτρης Σταματίου, Αρης Καλημέρης -, γράψαμε το «Όνειρό μου», το οποίο σημείωσε επιτυχία και μετά πήγε στη Eurovision. Όμως το τραγούδι δεν υποστηρίχθηκε όπως έπρεπε. Τραυματίστηκα από την εμπειρία της Eurovision»...


• Αναχαίτισε τον ενθουσιασμό σας για το τραγούδι;

«Είχα δεχτεί τρομερό μπούλινγκ από τα κανάλια και τις εκπομπές. Πιέστηκα πολύ ψυχολογικά. Όλα αυτά λειτούργησαν αθροιστικά στην υγεία μου. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εμφανίστηκε ο όγκος στον νωτιαίο μυελό, στο ύψος του θώρακα - επενδύμωμα, όπως ονομάζεται, χαμηλής κακοήθειας. Δεν κάνει μεταστάσεις, δεν σε σκοτώνει, αλλά αν δεν το διαγνώσεις εγκαίρως μπορεί να σε αφήσει παράλυτο».

• Εσείς το μάθατε τυχαία;

«Έπαθα λουμπάγκο και όταν έκανα μαγνητική φάνηκε η ουρά του όγκου. Αν μεγάλωνε λίγο ακόμη, θα μπορούσε να μου σπάσει νεύρο και να μου προκαλέσει οτιδήποτε. Παράδειγμα, να τυφλωνόμουν. Μου το είπε ο γιατρός από το τηλέφωνο. Θυμάμαι ακόμη το βουητό στ’ αφτιά μου. Στη μητέρα μου το είπα σιγά σιγά και ο πατέρας μου το έμαθε όταν έγινε η επέμβαση και ήμουν καλά. Ήταν ένας σπάνιος όγκος και οι χειρουργοί στην Ελλάδα δεν έχουν εμπειρία. Έπειτα από έρευνα βρήκα έναν γιατρό στο Αννόβερο της Γερμανίας, ο οποίος είχε χειρουργήσει 700 όγκους, και πήγα εκεί».

• Ποιος ήταν κοντά σας στην επέμβαση;

«Ο αδελφός μου. Ξύπνησα ύστερα από 11 ώρες χειρουργείο και δεν αισθανόμουν το σώμα μου. Σήκωσα σοκαρισμένη το σεντόνι για να δω πού είναι το σώμα μου. Έτσι άρχισε μια νέα περιπέτεια της αποκατάστασης που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο. Έπρεπε να μάθω να περπατάω από την αρχή, περνώντας πρώτα από τη φάση του αναπηρικού αμαξιδίου».

• Γι’ αυτό μιλήσατε σε ανάρτησή σας για αόρατη αναπηρία;

«Ναι, γιατί ανακτάς την κινητικότητά σου, αλλά δεν είναι βέβαιο πότε θα αποκτήσεις την αισθητικότητα και σε τι βαθμό. Επιστρέφει πολύ σιγά. Ακόμη και τώρα που μιλάμε με διαπερνά ένα ρεύμα. Ύστερα από ένα τέτοιο χειρουργείο δεν είσαι πια ο ίδιος. Γίνονται πράγματα στο σώμα σου που δεν είναι ορατά. Τα πόδια μου είναι 24 ώρες το 24ωρο μουδιασμένα. Πολλά πράγματα δεν μπορώ να τα κάνω. Η αποκατάσταση ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Έμπαινα και έβγαινα στην κατάθλιψη. Ζήτησα βοήθεια, πήρα αγωγή, την οποία έχω σταματήσει, και το αντιμετώπισα».