Breaking News

«Dawn of the Dead»: Πέθανε ο ηθοποιός David Emge (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο David Emge, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία τρόμου "Dawn of the Dead" του George A. Romero.

Σύμφωνα με το Deadline, ο David Emge πέθανε το περασμένο Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στο ιατρικό κέντρο West River Health Campus, στην πόλη Evansville της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την οικογένειά του στην Evansville Courier & Press. Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή.

Ο David Emge ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός παίζοντας το 1971 στη θεατρική  σκηνή του Pittsburgh Playhouse.

Το 1976 πήρε έναν μικρό ρόλο στη σeξουαλική κωμωδία "The Liberation Of Cherry Jankowski", που είναι γνωστή και ως "The Booby Hatch".

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ουάσιγκτον, όπου εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις και κατόπιν πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος George A. Romero τον εντόπισε να εργάζεται ως σεφ.

Το 1978, ο Romero του έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πιλότου ελικοπτέρου Stephen "Flyboy" Andrews στην ταινία τρόμου "Dawn of the Dead" (Ζόμπι, το ξύπνημα των νεκρών).


Μια φωτογραφία του ζόμπι Stephen έγινε η πιο διάσημη εικόνα της ταινίας και χρησιμοποιήθηκε σε διαφημιστικό υλικό. Η φωτογραφία τραβούσε τη διαρκή προσοχή θαυμαστών του τρόμου, ανάμεσά τους και του νεαρού Simon Pegg, του μελλοντικού σεναριογράφου και πρωταγωνιστή της κωμωδίας τρόμου "Shaun of the Dead" (2004).

«Κοίταζα επίμονα την εικόνα του ζόμπι Stephen. Η ταινία έγινε κάτι σαν εμμονή για μένα», έγραψε ο Simon Pegg στα απομνημονεύματά του "Nerd Do Well" (2010).

Μετά το "Dawn of the Dead", ο Emge εμφανίστηκε μόνο σε δύο ταινίες, το "Basket Case 2" (1990) και το "Hellmaster" (1992), ωστόσο χρόνια αργότερα είχε γίνει αγαπημένος χαρακτήρας σε συνέδρια ταινιών τρόμου για τον ρόλο του ως Stephen.