Breaking News

Πέθανε η Ana Ofelia Murguía (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Ana Ofelia Murguía, η ηθοποιός που ήταν η φωνή της Mama Coco στη βραβευμένη με δύο Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων "Coco" της Disney.

Σύμφωνα με το Deadline, η Μεξικανή ηθοποιός έφυγε από  τη ζωή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου.

Η θλιβερή είδηση γνωστοποιήθηκε, μέσω social media, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών και Λογοτεχνίας του Μεξικού.


«Η καλλιτεχνική καριέρα της ήταν ζωτικής σημασίας για τις τέχνες του θεάματος του Μεξικού. Στέλνουμε συλλυπητήρια και θερμές αγκαλιές στην οικογένεια και τους φίλους της» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.


Γεννημένη στο Μεξικό το 1933, η Ana Ofelia Murguía εργάστηκε για περισσότερα από 40 χρόνια στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κατά τη χρυσή εποχή του μεξικανικού κινηματογράφου.

Για το καλλιτεχνικό της έργο, τιμήθηκε το 2011 με το βραβείο Golden Ariel Lifetime Achievement. Κέρδισε επίσης το βραβείο β' γυναικείου ρόλου στα Βραβεία Ariel το 1979, το 1986 και το 1996.

Μεταξύ των πιο γνωστών ταινιών στις οποίες έπαιξε είναι οι: "The Queen of the Night" (1994) και "Nobody Will Speak of Us When We’re Dead" (1995).

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Coco" (2017) της Disney ήταν η φωνή της "Mama Coco". Το 2018, η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ: Kαλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι.