Breaking News

«Έφυγε» στα 42 του ο ηθοποιός Adan Canto (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών ο Adan Canto, ο διάσημος Μεξικανοαμερικανός ηθοποιός που χρησιμοποίησε τη μουσική του καριέρα στο Μεξικό για να γίνει κορυφαίος στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Adan Canto άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Ιανουαρίου, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο της σκωληκοειδούς απόφυσης.

Ο Adan Canto γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1981 στην πόλη Ciudad Acuña, στην πολιτεία Coahuila του Μεξικού, ενώ μεγάλωσε στο Τέξας. 

Έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 16 ετών για να ακολουθήσει μια καριέρα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας στην Πόλη του Μεξικού. Άρχισε να παίζει σε τοπικές διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το 2013 του έκαναν πρόταση για έναν σημαντικό ρόλο στη δραματική σειρά του Fox, "The Following", του Kevin Williamson, όπου έπαιξε σε 10 επεισόδια.

Συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε σειρές όπως το "Designated Survivor", όπου υποδύθηκε τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Aaron Shore για τρεις σεζόν (53 επεισόδια, 2016-2019).

Το 2015 έκανε guest εμφάνιση στη σειρά "Narcos" ενώ το 2016 έπαιξε σε 5 επεισόδια στο "Second Chance".

Το 2022, ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί δίπλα στην Élodie Yung στη σειρά "The Cleaning Lady" του Fox, υποδυόμενος τον γκάνγκστερ Arman Morales. Ο ηθοποιός έπαιξε τις δύο πρώτες σεζόν. Η υγεία του δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τα γυρίσματα όταν ξεκίνησε η παραγωγή της επερχόμενης 3ης σεζόν τον Δεκέμβριο. Ο Canto σχεδίαζε να ενταχθεί ξανά στο καστ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η παραγωγή της σειράς θα αποτίσει φόρο τιμής στον πρωταγωνιστή της με μια συλλυπητήρια κάρτα στην πρεμιέρα της 3ης σεζόν.


Μεταξύ άλλων, έπαιξε στις ταινίες "X-Men: Days of Future Past" (2014), "Almost Thirty" (2014), "Amanda & Jack Go Glamping" (2017), "2 Hearts" (2020), "Bruised" (2020), "The Devil Below" (2021), "Agent Game" (2022) κ.α.


Ως ανερχόμενος σκηνοθέτης, το 2014 ο Canto σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία με τίτλο "Before Tomorrow". Ακολούθησε το 2020 το "The Shot" με πρωταγωνιστή τον Theo Rossi.

Ο Adan Canto άφησε πίσω του τη σύζυγό του Stephanie Ann και τα δύο μικρά παιδιά τους, Roman Alder (3,5 ετών) και Eve Josephine (1,5 έτους).