Breaking News

Lee Sun-kyun: Νεκρός στα 48 του ο ηθοποιός της οσκαρικής ταινίας «Parasite» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νεκρός βρέθηκε σε ηλικία 48 ετών ο ηθοποιός Lee Sun-kyun, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο "Parasite", που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2020.

Σύμφωνα με το Deadline, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός, μετά την εξαφάνισή του στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Το γραφείο έκτακτης ανάγκης της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση στο Associated Press, την Τετάρτη (27/12).

Το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε.

Οι Αρχές αναζητούσαν τον ηθοποιό, αφού η οικογένειά του ανέφερε ότι βρήκε ένα μήνυμα που έμοιαζε με σημείωμα αυτοκτoνίας. Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι ο Lee Sun-kyun βρέθηκε νεκρός σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα πάρκο της Σεούλ.


Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός είχε συλληφθεί και βρισκόταν υπό έρευνα μετά από καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών, που τιμωρείται αυστηρά στη χώρα του.

Ως αποτέλεσμα, φέρεται να αποσύρθηκε από το δράμα "No Way Out", η παραγωγή του οποίου μόλις είχε ξεκινήσει.

Το Yonhap μετέδωσε ότι ο Lee Sun-kyun είχε ανακριθεί από τις αρχές, για περίπου 19 ώρες, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο ηθοποιός είχε υποστηρίξει ότι εξαπατήθηκε για να πάρει ναρκωτικά.

Ο Lee Sun-kyun πρωταγωνίστησε στο "Parasite" (2019). Το 2020 η ταινία κέρδισε 4 βραβεία Όσκαρ για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Σενάριο και Ξενόγλωσση Ταινία.

Ο ηθοποιός έπαιξε σε πολλές νοτιοκορεατικές ταινίες. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε και στην κορεατική σειρά θρίλερ "Dr. Brain" (2021) του Apple TV+, κερδίζοντας υποψηφιότητα για το Διεθνές Βραβείο Emmy για την ερμηνεία του.