Breaking News

Πέθανε ο τηλεοπτικός παραγωγός Herman Rush (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Herman Rush, ο βετεράνος τηλεοπτικός παραγωγός, που ήταν γνωστός για το "Till Death Us Do Part", τη βρετανική κωμική σειρά που ο Norman Lear μετέτρεψε σε "All in the Family".

Σύμφωνα με το Deadline, o Herman Rush άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια, την περασμένη εβδομάδα (12 Δεκεμβρίου), στο Λος Άντζελες.

Ο Herman Rush ξεκίνησε την καριέρα του το 1951, δουλεύοντας στο τμήμα πωλήσεων για την Official Film. Αργότερα αγόρασε την Flamingo Films, την οποία μετέτρεψε σε μια μεγάλη ανεξάρτητη εταιρεία.

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, ο Rush ήταν με τους Creative Management Associates - αμερικανική εταιρεία ταλέντων - ως πρόεδρος του τηλεοπτικού τμήματος. Μερικές από τις παραγωγές που προωθήθηκαν σε τηλεοπτικά δίκτυα ήταν οι: "The Perry Como Show", "The Jackie Gleason Show", "The Kraft Music Hall και "The Hollywood Palace".

Ο Rush εκπροσώπησε επίσης τον παραγωγό Irwin Allen για τις τηλεοπτικές επιτυχίες "Voyage to the Bottom of the Sea", "Lost In Space", "The Time Tunnel" και "Land of the Giants".

Στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο Rush απέκτησε παραγωγές από τον Βρετανό Λόρδο και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, Lew Grade. Ανάμεσά τους ήταν η δημοφιλής κωμική σειρά "Till Death Us Do Part", η οποία αργότερα πέρασε στα χέρια του Norman Lear, ο οποίος τη μετέτρεψε σε "All in the Family".

Το 1980, διορίστηκε πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Columbia Pictures, βγάζοντας στον "αέρα" περισσότερες από δώδεκα σειρές, συμπεριλαμβανομένων των "Ripley's Believe It or Not", "Mike Hammer" και "Designing Women".

Δημιούργησε, επίσης, την Katz/Rush Entertainment με τον Raymond Katz, η οποία παρήγαγε τα "The New Original Amateur Hour", "The Susan Powter Show", "Miss America: Behind The Crown" και "Nite Cap".