Breaking News

Γεννήθηκε στη Χιλή αγοράκι 7 κιλών (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια οικογένεια από τη Χιλή καλωσόρισε στον κόσμο ένα αγοράκι βάρους 7,105 κιλών, ωστόσο τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα καθώς το μωρό παραμένει στην εντατική, ενώ νοσηλεύεται και η μητέρα του.

Σύμφωνα με το New Straits Times, που μεταδίδει το ρεπορτάζ του Reuters, το μωρό γεννήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου.

Η μαιευτήρας Marcia Venegas σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο μωρό που έχει καταγραφεί ποτέ στη Χιλή, ξεπερνώντας ένα άλλο νεογέννητο που ζύγιζε περισσότερα από έξι κιλά.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο το νεογέννητο να ζυγίζει πάνω από επτά κιλά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει συμβεί ποτέ στη Χιλή. Το βαρύτερο νεογέννητο που έχει καταγραφεί ποτέ ζύγιζε 6,7 κιλά. Τα μακροσωματικά νεογνά μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας και ίκτερου», είπε χαρακτηριστικά.

Το μωρό γεννήθηκε σε νοσοκομείο στο Curanilahue και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης Concepcion λόγω επιπλοκών στην υγεία του. Η μητέρα παραμένει σε νοσοκομείο του Curanilahue και περιμένει να πάρει εξιτήριο για να επανενωθεί με το μωρό της.

Ο πατέρας του μωρού, Luis Contreras, είπε: «Είμαι λυπημένος, γεμάτος συναισθήματα, γιατί δεν πίστευα ότι το μωρό μου θα βρισκόταν σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση».