Breaking News

Emmanuelle Debever: Aυτοκτόνησε η πρώτη ηθοποιός που κατηγόρησε τον Gérard Depardieu για σeξουαλική επίθεση (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Emmanuelle Debever, η Γαλλίδα ηθοποιός που ήταν η πρώτη που κατηγόρησε τον Gérard Depardieu για σeξουαλική επίθεση, αυτoκτόνησε σε ηλικία 60 ετών.

Σύμφωνα με το Deadline, που επικαλείται τοπικές ειδήσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν αργότερα από αστυνομικούς, η Emmanuelle Debever πέθανε την περασμένη εβδομάδα (7 Δεκεμβρίου) όταν πήδηξε στον ποταμό Σηκουάνα. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν τον θάνατό της ως αυτoκτονία. 

Ο θάνατός της σημειώθηκε την ίδια μέρα που μεταδόθηκε μια τηλεοπτική εκπομπή, η οποία τεκμηριώνει τις κατηγορίες για σeξουαλική επίθεση κατά του Depardieu.

Το πρόγραμμα Complément d'Enquête, μέρος της ερευνητικής ειδησεογραφικής εκπομπής του France 2, περιελάμβανε ισχυρισμούς της Emmanuelle Debever, η οποία κατηγόρησε τον Depardieu για σeξουαλική επίθεση, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του δράματος εποχής "Danton" (1982) του Andrzej Wajda.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που περιέγραψε τους ισχυρισμούς της. Το 2019, η ηθοποιός είχε γράψει ένα σύντομο μήνυμα στο Facebook, κατηγορώντας τον Depardieu.

«Γλίστρησε το παχύ του πόδι κάτω από τη φούστα μου, καθώς ήμασταν σε μια άμαξα στα γυρίσματα... Δεν το επέτρεψα να συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Emmanuelle Debever εμφανίστηκε σε μια σειρά ταινιών τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Gérard Depardieu έχει κατηγορηθεί για μια σειρά σeξουαλικών επιθέσεων, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η εκπομπή του France 2 ανέφερε ότι η Γαλλίδα ηθοποιός Hélène Darras είχε υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία του Παρισιού στις 10 Σεπτεμβρίου, σχετικά με γεγονότα στα γυρίσματα της ταινίας "Disco" (2008).

Η Hélène Darras και η Charlotte Arnould είναι οι μόνες δύο γυναίκες που έχουν υποβάλει δημόσια επίσημες καταγγελίες, με την τελευταία το 2021 να κατηγορεί τον Depardieu για βιaσμό. Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα δικαστήρια.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Médiapart δημοσίευσε μια εμπεριστατωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τις καταγγελίες 13 γυναικών, μία από τις οποίες ήταν η Darras. Άλλοι δύο ισχυρισμοί αναφέρθηκαν από τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter το καλοκαίρι.

Τον Οκτώβριο, ο Depardieu δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Le Figaro, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες εναντίον του.