Breaking News

Θεσσαλονίκη: Το τελευταίο «αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό - Στον ανακριτή ο Νορβηγός, τι δήλωσε ο δικηγόρος του (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το Σάββατο (30/12) το τελευταίο αντίο στον 32χρονο αστυνομικό, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (28/12) σε μπαρ της Θεσσαλονίκης από έναν 44χρονο Νορβηγό...

Ο αστυνομικός - εκτός υπηρεσίας - βρισκόταν σε μπαρ μαζί με τον κουμπάρο του. Μετά από διαπληκτισμό, ο Νορβηγός μαχαίρωσε αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού, ο οποίος μπήκε στη μέση, προσπαθώντας να τον σώσει. Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του, καθώς μαχαιρώθηκε θανάσιμα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης. Το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία καλυμμένο με την ελληνική σημαία, με πομπή από μηχανές και αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.


Ο 44χρονος Νορβηγός, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού, πέρασε το Σάββατο το κατώφλι του ανακριτή.

Του είχε ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας) και δύο πλημμελήματα (παράνομη οπλοφορία - μαχαίρι - και οπλοχρησία).

Σύμφωνα με το Open, μέσω του συνηγόρου του Θεόδωρου Καραγιάννη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού. Επίσης, τόνισε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, καθώς το μαχαίρι το είχε για αυτοάμυνα και το χρησιμοποίησε όταν δέχτηκε χτυπήματα. Ακόμη, είπε ότι ήταν μεθυσμένος, ενώ ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, για τα οποία φέρεται να λαμβάνει επίδομα από το νορβηγικό κράτος. Μάλιστα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι ο Νορβηγός είχε πέσει θύμα σeξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του, ενώ ζήτησε να διενεργηθεί και σχετική πραγματογνωμοσύνη.