Breaking News

Χωρίς κοινές δηλώσεις ολοκληρώθηκε το ταξίδι Μπλίνκεν στην Τουρκία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα. Οι δύο άνδρες δεν προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις. 

Όπως μετέδωσε το Euronews, το τετ α τετ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο.

Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς, γεγονός που προβληματίζει σε σημαντικό βαθμό τη Δύση.


Η συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Χακάν Φιντάν διήρκησε περίπου δύο ώρες και σαράντα λεπτά και αφορούσε αποκλειστικά την κρίση στη Μέση Ανατολή. Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, οι δύο άνδρες δεν προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατευθύνθηκε αμέσως προς το αεροδρόμιο.

Να σημειωθεί ότι ο Άντονι Μπλίνκεν δεν συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος προτίμησε να ταξιδέψει σε μια μακρινή περιφέρεια της χώρας, αντί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.