Η μέρα που «έφυγε» η Χριστίνα Ωνάση (videos)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σαν σήμερα, στις 19 Νοεμβρίου 1988, έφυγε από τη ζωή η Χριστίνα Ωνάση, η Ελληνίδα μεγαλοεπιχειρηματίας, κόρη και μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση.
Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη και ήταν το δεύτερο παιδί του Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης συζύγου του Τίνας Λιβανού.
Ο μεγαλύτερος αδελφός της, Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 24 Ιανουαρίου 1973, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Τον επόμενο χρόνο (10 Οκτωβρίου 1974) πέθανε ξαφνικά και η μητέρα της, Τίνα Λιβανού. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε χρήση βαρβιτουρικών. Ο πρόωρος θάνατος του Αλέξανδρου επέφερε και στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ. Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.
Η Χριστίνα Ωνάση μεγάλωσε μέσα σε μια... «πολυτελή εγκατάλειψη». Αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από την απόρριψη και τον χωρισμό των γονιών της... Αργότερα ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και σύντομα αφοσιώθηκε σε αυτές.
Μόλις στα είκοσί της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή και σε τρίτο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι.
Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από οκτώ μήνες χώρισαν.
Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί.
Απεβίωσε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.
Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στην ιδιόκτητη τότε νήσο της οικογένειάς της, στον Σκορπιό. Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της. Στα 18α γενέθλιά της, η Αθηνά ανέλαβε τον έλεγχο της κληρονομιάς της μητέρας της.
Πληροφορίες από: wikipedia