Breaking News

Βασίλης Κούκουρας: «Τους έχασα νωρίς κι αυτό με συγκλόνισε - Ο Πολιτισμός στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Βασίλης Κούκουρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», με αφορμή την παράσταση «Η Εκατομμυριούχος», στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Η Εκατομμυριούχος», η αριστουργηματική κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Στον ρόλο της «Εκατομμυριούχου», η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Γιατρός ο Νίκος Κουρής. Πρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Κούκουρας, Ιβάν Σβιτάιλο, Μαριλού Κατσαφάδου, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Ροζαμάλια Κυρίου, Στράτος Λύκος και Κατερίνα Σούσουλα.

Ο Βασίλης Κούκουρας τόνισε, μεταξύ άλλων, για τις ανθρώπινες σχέσεις: «Στις ανθρώπινες σχέσεις μπαίνει ο νους, δηλαδή η νόηση και τα καταστρέφει όλα... Για μένα, ο νους είναι πολύ ισοπεδωτικός κι έχει ολέθρια αποτελέσματα... Ο εγωϊσμός και η λογική είναι δύο καταστρεπτικά πράγματα, σε αυτά έχω εντοπίσει τα ελαττώματά μου...».

Επίσης, εξομολογήθηκε: «Ο θάνατος είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα. Έχω χάσει ανθρώπους νωρίς στη ζωή μου κι αυτό με συγκλόνισε... Έχασα τη μητέρα μου νωρίς και σχετικά νωρίς έχασα και τον πατέρα μου. Θα ήθελα να βλέπω τα μάτια τους σε κάθε παράσταση, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι με βλέπουν...».


Στο τέλος της συνέντευξης, ο γνωστός ηθοποιός είπε στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη: «Από τότε που καταργήθηκε η άδεια εξασκήσεως στη δουλειά μας, έχει γίνει ανοιχτή σε πολλούς τομείς... Δεν μπορεί να γίνεται ηθοποιός ο καθένας. Θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά σφάλματα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ο Πολιτισμός στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά, δηλαδή υπάρχουν πολλές δραματικές σχολές που δεν τις έχουμε ανάγκη. Πρέπει να γίνει μία Ακαδημία και να επανέλθει η άδεια εξασκήσεως... Χρειάζεται μία "περιφρούρηση". Δεν νοείται να μην πληρώνεσαι για τις πρόβες».