Breaking News

Όλγα Κεφαλογιάννη για βία κατά των γυναικών: «Η κοινωνία δείχνει ενσυναίσθηση μόνο όταν έχουμε τραγικές καταλήξεις» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) ο Άρης Καβατζίκης επισκέφτηκε στο Υπουργείο Τουρισμού την Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός Τουρισμού είπε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη»:

«Η βία εναντίον των γυναικών, δυστυχώς, υπάρχει κάθε μέρα. Υπάρχουν γυναίκες και οικογένειες που τη βιώνουν στην καθημερινότητά τους και πρέπει να είμαστε ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι. Από τις έρευνες καταγράφεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο φόβος. Υπάρχει μία αίσθηση ατιμωρησίας του δράστη και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για τις γυναίκες.

Υπάρχει και μία αίσθηση ανοχής στην κοινωνία. Δυστυχώς, πολλές φορές, η κοινωνία ανταποκρίνεται και δείχνει ενσυναίσθηση μόνο όταν έχουμε τραγικές καταλήξεις.

Η πανδημία επέτεινε τα θέματα της βίας. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι, συνήθως, ο κακοποιητής έχει ήδη υπάρξει κι ο ίδιος θύμα κακοποίησης.

Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να μοιραστεί την κακοποίησή της, ακόμη και με την καλύτερη της φίλη, την αδελφή της ή τη μητέρα της. Η κάθε μία από εμάς αξίζει να έχει ελευθερία και να μπορεί να κάνει τις δικές της επιλογές. Δεν επιτρέπεται στη σύγχρονη κοινωνία μια γυναίκα να γίνεται θύμα των επιλογών της.


Το βασικό ζήτημα για τις σύγχρονες μητέρες είναι να μην κάνουμε αναπαραγωγή των στερεοτύπων του παρελθόντος, για να μην υπάρξει η διαιώνισή τους. Έχοντας αγόρι και κoρίτσι, είναι σημαντικό να μάθουν τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Η ελευθερία επιλογών είναι δομική για την προσωπικότητα.

Υπάρχουν στο μυαλό μου καταγεγραμμένες μειωτικές συμπεριφορές, όμως το πιο σημαντικό είναι να προχωράς μπροστά και να μην αφήνεις να σε επηρεάσουν. Πράγματι, δε θα έπρεπε κανείς να τολμάει να μιλήσει σε μια γυναίκα συνάδελφο με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι απευθύνεται σε έναν άντρα. Δυστυχώς, συμβαίνει ακόμη και σήμερα δημόσια κι αυτό έχει να κάνει με την ανοχή της κοινωνίας».