Breaking News

«Now and Then»: Οι Beatles στην κορυφή των βρετανικών charts, μετά από 54 χρόνια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι Beatles σημείωσαν ρεκόρ στα βρετανικά τσαρτ καθώς επέστρεψαν στο Νο 1 με το τελευταίο τραγούδι "Now and Then", που είναι το 18ο κορυφαίο τραγούδι τους συνολικά.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Guardian, το 17ο τραγούδι τους που ανέβηκε στο Νο 1 ήταν το "The Ballad of John and Yoko" το 1969. Αυτό σημαίνει ότι είναι οι καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη διαφορά (54 χρόνια) μεταξύ του τελευταίου Νο1 με το προηγούμενο.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε σημειώσει πέρυσι η Kate Bush, όταν έφτασε στην κορυφή με το "Running Up That. Hill", 44 χρόνια μετά το Νο 1 τραγούδι της "Wuthering Heights". 

Να σημειωθεί ότι κανένα από τα νέα τραγούδια που κυκλοφόρησαν τα επιζώντα μέλη των Beatles το 1995 και το 1996 ("Free as a Bird" και "Real Love"), δεν ήταν στην κορυφή των τσαρτ.

Το  "Now and Then" κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Ο 81χρονος Paul McCartney είπε για την επιτυχία του τραγουδιού: «Είναι συγκλονιστικό, είμαι αποσβολωμένος. Είναι πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Το αγαπώ».

Η πρώτη εκδοχή του τραγουδιού γράφτηκε από τον John Lennon στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Αρκετά χρόνια μετά τη δολοφονία του, συμπληρώθηκε από τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr. Ωστόσο δεν κυκλοφόρησε λόγω του κακού ήχου του. Τελικά κυκλοφόρησε το 2023, καθώς χρειάστηκε η βοήθεια ενός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για να «καθαρίσει» ο κακός ήχος, να ακουστεί καθαρά η φωνή του Lennon και να γίνει μίξη με τη μουσική και τις φωνές των υπόλοιπων μελών του θρυλικού συγκροτήματος.


Πληροφορίες από: The Guardian