Μαρκουλάκης για Metoo: «Έπαιξε μια σειρά από προσωπικές ατζέντες - Οι άνθρωποι βαφτίζουμε ιδέα το βαθύτερο συμφέρον μας» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη δική του άποψη για το Metoo εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο γνωστός ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο:
«Είχα κλείσει τα social media πριν έρθει η ιστορία του Metoo, η οποία επί της αρχής είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και πολύ αισιόδοξο βήμα το να μπορώ να πάω στη δουλειά μου, είτε είμαι αγόρι είτε είμαι κoρίτσι, σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας, χωρίς να κινδυνεύω να κακοποιηθώ ή κάποιος με κάποιο τρόπο να αποδείξει την εξουσία του επάνω μου. Αυτό είναι επί της αρχής σπουδαίο. Κατά τη γνώμη μου μέσα σε εκείνη την περίοδο, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοιου είδους αναβρασμό, έγινε μια σειρά από λάθη και έπαιξε μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και ξέφυγε το πράγμα.
Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω και θα πω γιατί δε θέλω. Έχω τη δύναμη της γνώμης μου και των εμπειριών μου απόλυτα, απλώς ξέρω πως οτιδήποτε πούμε εδώ θα αρχίσει να αναπαράγεται. Με ενδιαφέρει πιο πολύ να γίνει αναπαραγωγή το ό,τι ήρθα και μιλήσαμε για την παράσταση ή για άλλα πράγματα παρά να κάνουμε έναν ακόμα κύκλο μιας κουβέντας που για μένα έχει λήξει.
Αυτό έχει μια αξία. Ελπίζουμε να μπορεί να περάσει σε μια ουσιώδη αλλαγή στους χώρους εργασίας, όχι μόνο στις καλές τέχνες αλλά παντού. Ωστόσο ξέρουμε ότι εκείνη την περίοδο έγιναν τρομερές υπερβολές και φανερώθηκαν οι άνθρωποι όπως συμβαίνει στις στιγμές της κρίσης. Έδειξαν ολόκληρο τον εαυτό τους.
Εγώ είδα τα πάντα και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δεν χρειάζεται να φοβόμαστε εάν έχουμε το κεφάλι μας καθαρό για τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σπιλώσει ή να καταστρέψει ή να ζημιώσει κάποιον αν έχει το κεφάλι του καθαρό.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να προσέχει κανείς τους ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεται. Επίσης, αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι άνθρωποι βαφτίζουμε ιδέα συνήθως το βαθύτερο συμφέρον μας. Πολύ συχνά τα αισθήματά μας βρίσκονται εκεί που κρύβονται τα βαθύτερα συμφέροντά μας».