Breaking News

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Tο βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» στη Μόνικα Μπελούτσι (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» τιμήθηκε η Μόνικα Μπελούτσι το βράδυ της Πέμπτης (9/11), στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την προηγούμενη μέρα, η Μόνικα Μπελούτσι είχε παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Την Πέμπτη, η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, όπου δήλωσε:

«Για εμένα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να είμαι μέρος αυτού του project. Και ο σκηνοθέτης έκανε εκπληκτική δουλειά. Για μένα σημαίνει τόσα πολλά, να βρίσκομαι εδώ σε αυτό το καταπληκτικό φεστιβάλ. Και σας ευχαριστώ για αυτό το φεστιβάλ πάρα πολύ. Συγκινήθηκα γιατί όλοι γνωρίζετε πόσο αγαπώ την Ελλάδα. Έρχομαι συχνά και είμαι ευγνώμων για αυτή τη μεγάλη καλλιτέχνιδα, τη Μαρία Κάλλας. Το λέω συνέχεια, αυτό που με συγκίνησε είναι η δυαδικότητα της Μαρίας Κάλλας. Ήταν μία ντίβα, είχε θεϊκό ταλέντο και απλή καρδιά».

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» ειδική προβολή της ταινίας «Μαλένα» του Tζουζέπε Τορνατόρε, με την οποία η Μόνικα Μπελούτσι έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Επίσης, της απονεμήθηκε ο τιμητικός «Χρυσός Αλέξανδρος» για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Η ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας «Μαλένα».