Breaking News

Eric Adams: Ο δήμαρχος Νέα Υόρκης κατηγορείται για «σeξουαλική επίθεση» πριν 30 χρόνια (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams κατηγορείται για σeξουαλική επίθεση που φέρεται να συνέβη πριν από 30 χρόνια.

Όπως μετέδωσε το Euronews, εναντίον του στράφηκε μια γυναίκα, εκμεταλλευόμενη νόμο που υιοθετήθηκε το 2022 και επιτρέπει στα θύματα σeξουαλικών εγκλημάτων να προχωρήσουν σε σχετικές καταγγελίες χωρίς να κινδυνεύουν αυτές να αρχειοθετηθούν λόγω παραγραφής.

O Eric Adams αρνείται τις κατηγορίες. Μάλιστα ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν θυμάται καν να έχει συναντήσει ποτέ την κατήγορό του.


Σύμφωνα με το ABC News, η γυναίκα κατονομάζει ως κατηγορούμενους - μεταξύ άλλων - τον Eric Adams, μία υπηρεσία της Αστυνομίας της πόλης (NYPD) και άλλα δύο άγνωστα πρόσωπα. Μάλιστα, φέρεται να ζητά αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η γυναίκα ανέφερε στην κατάθεση ότι το 1993 εργάζονταν και οι δύο για τον δήμο της πόλης. O Eric Adams υπηρετούσε τότε ως αστυνομικός.

Στην αγωγή γίνεται λόγος για «σωματικούς, ψυχολογικούς και άλλους τραυματισμούς που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα συμπεριφοράς, που θα συνιστούσε σeξουαλικά αδικήματα».

«Ο δήμαρχος δεν ξέρει ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Αν συναντήθηκαν ποτέ, δεν το θυμάται. Αλλά δε θα έκανε ποτέ τίποτα για να βλάψει σωματικά άλλο άτομο και αρνείται σθεναρά κάθε τέτοιο ισχυρισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του Δημαρχείου.

Από την πλευρά του ο Eric Adams υποστήριξε: «Αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Δεν θυμάμαι καν ότι γνώρισα αυτό το άτομο και θα παραμείνω σταθερός στη διαχείριση της πόλης. Δε θα έβλαπτα κανέναν με τέτοιο τρόπο».

Πληροφορίες από: Euronews - ABC News