Breaking News

Αντώνης Ξένος - Αγγελική Ξένου: «Μετά από λίγη ώρα αφεθήκαμε ελεύθεροι - Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό το πράγμα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αντώνης Ξένος και η κόρη του Αγγελική μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για την περιπέτεια που είχαν χθες (12/11).

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε χθες, μέσω Facebook, ότι ο σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος και η κόρη τους Αγγελική προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ γιατί είχαν υψώσει στο αυτοκίνητό τους την παλαιστινιακή σημαία. 

Οι δυο τους περιέγραψαν την εμπειρία τους στην κάμερα του Alpha. Δηλώσεις έκανε και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Αγγελική Ξένου: «Περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία. Μετά από λίγα λεπτά - ήμασταν στο τέλος της Πανόρμου κοντά στη Λ. Αλεξάνδρας - ακούσαμε μία δειλή σειρήνα. Λέμε "τι έγινε;". Μόλις φτάσαμε λίγο πριν τη ΓΑΔΑ, μας σταμάτησαν και μας ζήτησαν να κάνουμε λίγο στην άκρη. Εκεί ζήτησαν την ταυτότητά μου για εξακρίβωση στοιχείων. Με ρώτησαν "Σηκώσατε τη σημαία της Παλαιστίνης;" και τους απάντησα "βεβαίως". Δεν το αρνήθηκα. Τους είπα "Ούτε βόμβες έχουμε μαζί μας, ούτε τρομοκράτες είμαστε. Δηλώνουμε, όπως όλοι οι Έλληνες, την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό"».

Αντώνης Ξένος: «Ανεβήκαμε στον 5ο όροφο, έγινε αυτή η τυπική διαδικασία της διασταύρωσης των στοιχείων και μετά από λίγη ώρα αφεθήκαμε ελεύθεροι».

Αγγελική Ξένου: «Μας είπαν ότι ήταν προκλητική η κίνησή μας, γιατί φέρνει το κράτος μας σε δύσκολη θέση με το κράτος του Ισραήλ. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό το πράγμα...».


Αντώνης Ξένος: «Κινητοποιήθηκε ένας συνδικαλισμός με δικηγόρο και το Σωματείο μας. Η Ελένη (Γερασιμίδου) αντέδρασε όπως έπρεπε, έτσι όπως αντιδρούμε εμείς που συντασσόμαστε σε μία κοινή ιδεολογία. Δεν κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, ούτε πράγματα προκλητικά».