Breaking News

Χρήστος Λούλης: «Δεν έχουν κλάψει τους δικούς τους εδώ και 50 χρόνια, πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη νέα σειρά του Mega, Famagusta, μίλησε - μεταξύ άλλων - ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι». Ο γνωστός ηθοποιός είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου:

«Λόγω της Έμιλυ (σ.σ. η Ελληνοκύπρια ηθοποιός Έμιλυ Κολιανδρή είναι σύζυγός του), έχω αποκτήσει μία σχέση με την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι κάτι που αφορά και τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου, που είναι μαζί σε αυτό. Φροντίζουν αυτή τη σειρά από όλες τις πλευρές, νοιάζονται πολύ. 

Όλοι οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της σειράς έχουμε κάνει πολλά στην καριέρα μας. Μιλάμε για τα 50 χρόνια της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, το 1974, που είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή.

Υπάρχουν αγνοούμενοι, οι άνθρωποι δεν έχουν κλάψει τους δικούς τους εδώ και 50 χρόνια. Υπάρχουν σπίτια από την "άλλη πλευρά", που τα πιάτα έχουν μείνει ακόμα στο τραπέζι και δεν μπορούν να πάνε να τα δουν. Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε γι' αυτούς τους ανθρώπους...

Το Famagusta θέλει να διαφυλάξει τη μνήμη της εισβολής στην Κύπρο, να περάσει ένα βίωμα και να τονώσει μία μνήμη. Η σειρά έχει προσωπικές μαρτυρίες από συγγενείς αγνοουμένων και νεκρών. Είναι αληθινές μαρτυρίες. Κάθε φορά, για να ειπωθεί κάτι, παίρνουμε την άδεια του ανθρώπου που ζει ή των παιδιών του. Δηλαδή, του δίνουμε το κείμενο για να το δει και να το εγκρίνει και μετά κάνουμε το γύρισμα».

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο του Mega.