Breaking News

Robert Plant: Ερμήνευσε το «Stairway to Heaven» για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έγραψε ιστορία το περασμένο Σαββατοκύριακο o Robert Plant, ο εμβληματικός πρώην frontman των Led Zeppelin.

Όπως αναφέρει το People, το περασμένο Σάββατο (21/10) ο 75χρονος Robert Plant ερμήνευσε ζωντανά - για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια - ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του συγκροτήματος, το "Stairway to Heaven".

Πλάνα που κατέγραψαν οι θαυμαστές του, δείχνουν τον Plant να ερμηνεύει μια αργή διασκευή της δυναμικής μπαλάντας του 1971, κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής συναυλίας του οργανισμού Cancer Awareness Trust στο Soho Farmhouse, στο Oxfordshire της Αγγλίας, που διοργανώθηκε από τον Andy Taylor των Duran Duran (σ.σ. ο 62χρονος Andy Taylor είχε αποκαλύψει τον περασμένο χρόνο ότι το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη τετάρτου σταδίου...)

Ο Robert Plant δεν είχε ερμηνεύσει το "Stairway to Heaven" από τις 10 Δεκεμβρίου 2007, όταν τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος των Led Zeppelin - Plant, Jimmy Page και John Paul Jones - συνεργάστηκαν σε μια μοναδική επανένωση στο Λονδίνο, γνωστή ως "Celebration Day".


Με τα χρόνια, ο ρόκερ συμπεριέλαβε στις συναυλίες του κλασικά κομμάτια των Led Zeppelin, όπως "Black Dog", "Babe, I'm Gonna Leave You", "Ramble On" και "Whole Lotta Love", ωστόσο δεν είχε ερμηνεύσει το "Stairway to Heaven".

Το 1988, είχε δηλώσει στους Los Angeles Times: «Έγραψα αυτούς τους στίχους και βρήκα ότι αυτό το τραγούδι είχε κάποια σημασία το 1971, αλλά 17 χρόνια αργότερα, δεν ξέρω. Απλά δεν είναι για μένα».

Πέρυσι, είχε δηλώσει - μεταξύ άλλων - για το τραγούδι σε συνέντευξή του στο Rolling Stone: «Όταν το ακούω μόνος μου, αισθάνομαι συγκλονισμένος για κάθε λόγο που θα μπορούσατε να φανταστείτε... Ο κόσμος είναι διαφορετικός τώρα. Όλοι είχαν ανατριχιάσει από το Βιετνάμ και την επιπλέον "βοήθεια" της διαφθοράς με την πολιτική».

Δείτε τα βίντεο.