Breaking News

Μιχάλης Αφολαγιάν: Ο λόγος που συνελήφθη στη Σύρο - «Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς πού κατατάσσεσαι» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε στο «The 2Night Show» τον Μιχάλη Αφολαγιάν, τον τηλεοπτικό Μπακού της σειράς «Η Μάγισσα».

Ο ηθοποιός με καταγωγή από τη Νιγηρία μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά του ΑΝΤ1, το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και τη συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» στο Εθνικό Θέατρο.

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν - ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελλάδα - εξήγησε γιατί μπήκε στο κρατητήριο της Σύρου ως παράνομος μετανάστης.

«Πήρα ελληνική ιθαγένεια τον Αύγουστο, μετά από 23 χρόνια. Συνταγματικά δικαιούται να είναι Έλληνας, όποιος έχει αίμα ελληνικό... Είναι πολύ ψυχοφθόρο, ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις σε μια συνθήκη όπου δεν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι, αλλά σαν ένα κομμάτι της κοινότητας. Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα και οι παρέες μου ήταν Έλληνες. Γενικότερα ζούσα σε έναν κόσμο, στον οποίο θεωρούσα ότι είμαι μέλος του. Μετά τα 18 αρχίζεις να δίνεις εξηγήσεις... από πού έρχεσαι, ποιος είσαι, αν έχεις άδεια διαμονής... Και εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται» είπε ο Μιχάλης Αφολαγιάν.

Και πρόσθεσε: «Με συνέλαβαν στη Σύρο. Ήταν ξαφνικό, έκαναν έλεγχο στον δρόμο... Εγώ θεωρούσα ότι δε θα είχα πρόβλημα με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική, ότι ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά. Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς πού κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο για να αποδείξεις τα αυτονόητα. Νιώθεις πολίτης β' κατηγορίας και χάνονται ευκαιρίες. Να σε προσκαλούν από εδώ και από εκεί και να μην μπορείς...».

«Δεν έχω πάει στη Νιγηρία. Θα ήθελα πολύ να πάω. Μιλάω ελάχιστα τα Νιγηριανά αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λένε. Έχουμε βρεθεί με την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Η νιγηριανή κοινότητα δεν αριθμεί πολλούς ανθρώπους, οπότε όλοι κάναμε παρέα μεταξύ μας», σημείωσε ο ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.