Breaking News

Με αίμα γράφεται η ιστορία της Μέσης Ανατολής: Αντεπίθεση του Ισραήλ μετά την εισβολή της Χαμάς (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Μέση Ανατολή «φλέγεται» μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, που έγινε χθες, το πρωί του Σαββάτου (7/10).

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι «το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο» και προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα, προχωρώντας στη συνέχεια σε σκληρά αντίποινα με χτυπήματα στη Γάζα.

Σύμφωνα με το BBC, οι μαχητές της Χαμάς διείσδυσαν στις νότιες κοινότητες του Ισραήλ το Σάββατο,  αφήνοντας πίσω τους 250 νεκρούς.

Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, όπου Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότεροι από 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ένας «σημαντικός αριθμός» Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. 

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντισυνταγματάρχης Jonathan Conricus, δήλωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Μερικοί είναι ζωντανοί και άλλοι πιστεύεται ότι είναι νεκροί.



Το βράδυ του Σαββάτου, ο ερευνητής κέντρου στρατηγικών σπουδών Μπέγκιν-Σαντάτ και της ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργος Τζογόπουλος, ανέφερε - μεταξύ άλλων - στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

«Φαίνεται ότι η Χαμάς είχε προετοιμάσει πολύ καλά την επίθεσή της στο Ισραήλ... Ενδεχομένως η Χαμάς να προχώρησε στην επίθεση με τη βοήθεια συμμαχικών χωρών, όπως είναι το Ιράν... Πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια, αναφορικά με τον πόλεμο αυτόν καθαυτό. Ακόμα όμως κι όταν σταματήσουν οι εχθροπραξίες, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε σε μία θερμή ειρήνη. Η ιστορία δείχνει ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση για το παλαιστινιακό, που είναι η ρίζα του προβλήματος στη Μέση Ανατολή».


Με πληροφορίες από: BBC