Breaking News

Η Έλενα Μπουζαλά μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού - Η ολιστική αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πλατό της εκπομπής «Όλα για τη Ζωή μας» φιλοξενήθηκαν η αθλητικογράφος Έλενα Μπουζαλά και η ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πόπη Καλαϊτζή - Χατζηδάκη, οι οποίες μίλησαν στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά ένα πρόβλημα υγείας.

Η Έλενα Μπουζαλά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού πριν από περίπου 6 χρόνια, λίγο μετά την παρουσίαση του ελληνικού τελικού της Eurovision το 2017.

«Εννοείται ότι μπήκα σε μια διαδικασία να στεναχωρηθώ, να κλάψω, να πω "γιατί να συμβεί σε μένα;"... Ωστόσο, 10 μέρες μετά το χειρουργείο, πήγα κανονικά στη δουλειά, ενώ είχα ακόμα τα ράμματα και τους επιδέσμους... Αρχίζεις και ψάχνεις τη διαδικασία που ακολουθεί. Δηλαδή εγώ από την παρακέντηση, που φάνηκε τελικά ότι είναι κακοήθεια, ρώτησα τη γιατρό, που μου έκανε την παρακέντηση, αν έχει κάποιον χειρουργό - μαστολόγο και έτσι ξεκίνησε μία αλυσίδα...», είπε η γνωστή αθλητικογράφος.

Και πρόσθεσε: «Εγώ αποφάσισα πως θα κάνω ό,τι μου πουν οι γιατροί μου, όσον αφορά την αποκατάσταση του στήθoυς. Όταν τελείωσα με τα πρώτα χειρουργεία, μετά από τρεις μήνες, ξεκίνησα να κάνω γυμναστική, γιατί δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου και δεν αισθανόμουνα καλά. Η γυμναστική μου είχε λείψει, γιατί είναι τρόπος ζωής για μένα. Έκανα ψυχοθεραπεία έτσι κι αλλιώς, οπότε πήγα στον ψυχολόγο μου και είδαμε και το θέμα αυτό. Η διατροφή είναι κάτι που έπρεπε να κοιτάξω, γιατί έπρεπε να κόψω κάποια φαγητά που δεν ταίριαζαν στη δική μου περίπτωση...».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είπε στην Έλενα Μπουζαλά: «Αυτό που έκανες εσύ χωρίς να το γνωρίζεις, σήμερα είναι επιστήμη. Λέγεται ολιστική αντιμετώπιση ενός νοσήματος».

Στη συνέχεια μίλησε στην εκπομπή και η ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πόπη Καλαϊτζή - Χατζηδάκη.

Δείτε το βίντεο του Mega.