Breaking News

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Anthony Hickox (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο Βρετανός σκηνοθέτης και 
σεναριογράφος Anthony Hickox, ο οποίος ήταν γνωστός για ταινίες τρόμου όπως το "Waxwork" και το "Hellraiser III: Hell on Earth".

Σύμφωνα με το Deadline, που επικαλείται τον Jonathan Shalit - στενό φίλο του και διευθύνοντα σύμβουλο της InterTalent Rights Group - o Anthony Hickox είχε περάσει τα τελευταία χρόνια του στη Ρουμανία, όπου η αστυνομία τον βρήκε νεκρό την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του στο Βουκουρέστι, καθώς φίλοι του είχαν αναφέρει ότι δεν τον είχαν δει για αρκετό καιρό.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η wikipedia αναφέρει ως ημερομηνία θανάτου του Anthony Hickox τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Πιο γνωστός για τη δουλειά του στο είδος κωμωδίας-τρόμου, η ταινία που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν το "Waxwork" (1988) με πρωταγωνιστές του Zach Gilligan, Deborah Foreman και Michelle Johnson, που εμπνεύστηκε από μια γερμανική βωβή ταινία της δεκαετίας του 1920.

Ο Anthony Hickox σκηνοθέτησε την ταινία ενώ υπέγραψε και το σενάριο. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι έγραψε το σενάριο, μετά από τροχαίο με τον Staffan Ahrenberg. Συγκεκριμένα, έπεισε τον παραγωγό να τον αφήσει να πληρώσει για τη ζημιά, γράφοντας το σενάριο για μόλις 3.000 δολάρια.

Ο Hickox σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο και για ένα σίκουελ, το "Waxwork II: Lost in Time" (1992).

Μεταξύ των άλλων ταινιών του είναι και οι: "Sundown: The Vampire in Retreat" (1989), "Warlock: The Armageddon" (1993), "Jill Rips" (2000), "Submerged" (2005), "Knife Edge" (2009) και "Infamous Six" (2020).

Τα τελευταία χρόνια, ο Anthony Hickox είχε εγκατασταθεί στη Ρουμανία, όπου ακολούθησε καριέρα ηθοποιού, ασχολήθηκε παράλληλα με τη σκηνοθεσία, ενώ παντρεύτηκε την ηθοποιό Madeline Anea. Πρόσφατα βρέθηκε στο Λονδίνο και σχεδίαζε να ξεκινήσει τα γυρίσματα για την επόμενη ταινία του, με τίτλο "Perfect Day".

Ο Anthony Hickox - ο οποίος έχει έναν γιο, τον Sasha, που ζει στη Ρωσία - είναι μέρος μιας βρετανικής κινηματογραφικής δυναστείας. Ο πατέρας του ήταν ο Άγγλος σκηνοθέτης Douglas Hickox και η μητέρα του η μοντέρ Anne V. Coates, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για τη δουλειά της στην ταινία "Ο Λώρενς της Αραβίας" (1962) του David Lean. Η αδερφή του είναι η εκδότρια Emma E. Hickox με έδρα το Λος Άντζελες και ο αδελφός του James Hickox είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης.