Breaking News

Ανδρουλάκης: «Το... μακρύ χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα» - Κουτσούμπας: «Οι εκλογές έχουν πολιτικό χρώμα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά -νομοθετικά και πολιτικά- την αυτοδιοίκηση. Με ενισχυμένους πόρους και υπηρεσίες κοντά στον πολίτη. Την αυτοδιοίκηση της αποκέντρωσης. Την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης. 

Αυτή η αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι ο μεγάλος αποψινός νικητής και όχι το μοντέλο διοίκησης του κ.Μητσοτάκη, που θέλει δεκατρείς περιφερειάρχες να τον υπηρετούν και να είναι το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα. 

Αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, που απέτυχε παταγωδώς τα τελευταία χρόνια -και ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες- με τις βιβλικές καταστροφές, με την ακρίβεια να καλπάζει, με την απαξίωση των θεσμών και τη δημοκρατίας θέλουμε απόψε να ηττηθεί.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, με ένα αυτοδιοικητικό κίνημα δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη».


Η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Ν. Ιωνία:

«Σήμερα ψηφίζουμε για δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με το γαρύφαλλο, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη, γιατί ακριβώς τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού, γιατί ακριβώς ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού, και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν πολιτικό χρώμα οι τοπικές εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε: «Εντελώς πολιτικό χρώμα, άλλωστε όλοι το λένε πλέον αυτό. Κάθε πράξη μας είναι πολιτική ούτως ή άλλως».