Breaking News

«Harry Potter»: Πέθανε ο ηθοποιός Michael Gambon (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Sir Michael Gambon, γνωστός για τον ρόλο του στις ταινίες της σειράς "Harry Potter".

Σύμφωνα με το Deadline, o Άγγλος ηθοποιός - γεννημένος στην Ιρλανδία - πέθανε στο νοσοκομείο μετά από κρίση πνευμονίας.

Η ατζέντης του διάσημου ηθοποιού του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η Clair Dobbs, ανέφερε σε δήλωσή της εκ μέρους της οικογένειας:

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Michael πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο, μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Anne και τον γιο τους Fergus να βρίσκονται στο πλευρό του. Ο Michael ήταν 82 ετών. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας αυτή την οδυνηρή στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης σας».

Ο Sir Michael Gambon ήταν γνωστός διεθνώς για τον ρόλο του καθηγητή Albus Dumbledore - από το 2004 έως το 2011 - στις έξι τελευταίες από τις οκτώ ταινίες του "Harry Potter", όπου πήρε τον ρόλο του αποθανόντα Richard  Harris.


Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός με τον Laurence Olivier, ως αρχικό μέλος του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε σε πολλές παραγωγές του Σαίξπηρ, παίζοντας κλασικούς ρόλους όπως ο Οθέλλος, ο Άμλετ, ο Μάκβεθ και ο Κοριολανός.

Ήταν υποψήφιος για δεκατρία θεατρικά βραβεία Olivier, κερδίζοντας τελικά τρεις φορές το βραβείο για τα έργα: "A Chorus of Disapproval" (1985), "A View from the Bridge" (1987) και "Man of the Moment" (1990).

Έκανε το ντεμπούτο του στο Broadway το 1997 στο "Skylight" του David Hare, για το οποίο ήταν υποψήφιος για το βραβείο Tony Καλύτερου Ηθοποιού.

Κατά τη διάρκεια της 60χρονης καριέρας του, ο Sir Michael Gambon έλαβε τρία βραβεία Olivier, δύο Screen Actors Guild Awards και τέσσερα βραβεία BAFTA, ενώ τιμήθηκε ως ιππότης το 1999 για τις υπηρεσίες του στο δράμα.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές. Στον κινηματογράφο, εκτός από το "Harry Potter", έπαιξε - μεταξύ άλλων - και στις ταινίες "The Cook, the Thief, His Wife & Her Lοver" (1989), "The Wings of the Dove" (1997), "Gosford Park" (2001), "The Life Aquatic with Steve Zissou" (2004), "The King’s Speech" (2010) κ.α.