Breaking News

Eddie Marks: Πέθανε ο βραβευμένος με Emmy ενδυματολόγος και πρόεδρος της Western Costume Company (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος ενδυματολόγος Eddie Marks, πρόεδρος της Western Costume Company, του οποίου η καριέρα στα κοστούμια ταινιών περιελάμβανε συνεργασίες σε παραγωγές του Elvis Presley.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Eddie Marks πέθανε την περασμένη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στην Πράγα. Η θλιβερή είδηση ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η οποία δεν αποκάλυψε την αιτία του θανάτου.

Γεννημένος ως Edward Howard Marks στο Bayonne του Νιου Τζέρσεϊ, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες το 1952 και το 1957 εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Woodland Hills, όπου παρέμεινε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Eddie Marks ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 στο ταχυδρομείο των MGM Studios και σύντομα εργάστηκε σε ταινίες του Elvis Presley, όπως το "Girl Happy" (1965), το "Spinout" (1966) και το "Stay Away, Joe" (1968).

Υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας από το 1968 και τελικά έγινε ο Υπεύθυνος Κοστουμιών στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "The Streets of San Francisco" (1972-1977), με πρωταγωνιστές τον Karl Malden και τον Michael Douglas. 

Το 1988, έλαβε το βραβείο Emmy στην κατηγορία Καλύτερα Κοστούμια για την τηλεοπτική ταινία του CBS, "Shakedown on the Sunset Strίp".

Ο Eddie Marks συνέδραμε και στις κινηματογραφικές ταινίες "Revenge of the Nerds" (1984), "The Breakfast Club" (1985), "Dead Poets Society - Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" (1989) και "Christmas Vacation" (1989).

Εντάχθηκε στην Western Costume Company το 1989 και μετέφερε με επιτυχία την επιχείρηση από το Melrose στο Βόρειο Χόλιγουντ, βλέποντάς την να αναπτύσσεται στη μεγαλύτερη εταιρεία κοστουμιών στον κόσμο.

Ο Eddie Marks ήταν αγαπητός στον χώρο ως μέντορας και υποστηρικτής πολλών επίδοξων πελατών. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του Debby, τους γιους του Branden και Garrett, τον εγγονό του Aiden Levy, τον αδερφό του Sanford, την αδερφή του Wendy και τη νύφη του Caitlin.