Breaking News

Θεσσαλία - Μάκης Βορίδης: «Δηλωμένα στον ΕΛΓΑ 75.000 ζώα, έχουν συλλεγεί περίπου 35.000 - 40.000» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν καλεσμένος ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος μίλησε για τις μεγάλες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, που πλημμύρισε λόγω της φονικής κακοκαιρίας Daniel. Αναφερόμενος στην υγειονομική βόμβα με τα δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουν μαζευτεί έως σήμερα περίπου 35.000 - 40.000 ζώα. Επειδή ακούγονται διάφοροι αριθμοί, μέχρι στιγμής δηλωμένα στον ΕΛΓΑ είναι περίπου 75.000 ζώα... Η δυσκολία που υπάρχει είναι ότι ορισμένα ζώα είναι ακόμη μέσα σε μαντριά, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση. Τα συνεργεία περιμένουν να υποχωρήσουν τα νερά και μπαίνουν να πάρουν τα νεκρά ζώα...

Υπάρχει Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, στα γραφεία της Περιφέρειας, που ασχολείται με τη  διαχείριση όλων των θεμάτων... Δεν συμφωνώ ότι είναι ασυντόνιστη η επιχείρηση, το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ μεγάλες οι καταστροφές. Λέμε ότι είναι κλειστή η εθνική οδός, όμως το πλημμυρικό φαινόμενο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να το λύσουμε αυτό σήμερα, χρειάζεται υπομονή. Τα νεκρά ζώα που μπορούσαν να μαζευτούν, έχουν μαζευτεί. Ίσως έχουν μείνει 2.000 ζώα, τα οποία θα μαζευτούν σήμερα, τα υπόλοιπα είναι σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόσβαση».

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο του ΑΝΤ1.