Breaking News

Warner Bros: Η «Barbie» των ρεκόρ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ταινία «Barbie» της Greta Gerwig, με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie, έγινε η κινηματογραφική παραγωγή με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία της Warner Bros, στο παγκόσμιο box office.

Όπως αναφέρει το «The Hollywood Reporter», δεν έχουν τέλος τα... μαγικά κόλπα της «Barbie». Τη Δευτέρα (28/8) η ταινία της Greta Gerwig ξεπέρασε τα 1,342 δισεκατομμύρια δολάρια που εισέπραξε παγκοσμίως το «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2» (2011) και έγινε η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία της Warner Bros, στο παγκόσμιο box office.

Το εγχώριο ακαθάριστο εισόδημα της  «Barbie» μέχρι την Κυριακή (27/8) ήταν 592,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο εξωτερικό ήταν 745,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή την εβδομάδα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αναμένεται να γίνει η 13η μόλις ταινία στην ιστορία που θα ξεπεράσει το όριο των 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ.

Πριν λίγες ημέρες, στις 16 Αυγούστου, η «Barbie» - με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie - είχε σημειώσει ένα άλλο ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε την ταινία «The Dark Knight» του Christopher Nolan και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της Warner Bros στη Βόρεια Αμερική.

Την περασμένη εβδομάδα, η «Barbie» ξεπέρασε σε εισπράξεις στο εγχώριο box office το «The Super Mario Bros. Movie» της Illumination και της Universal και έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία του 2023 μέχρι στιγμής στη Βόρεια Αμερική. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεπεράσει και τις εισπράξεις της ταινίας «The Super Mario Bros. Movie» στο παγκόσμιο box office. 

Αν συμβεί αυτό η «Barbie» θα ανεβεί στο Νο. 15 της λίστας των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών και θα έχει ως επόμενο ορόσημο να ξεπεράσει το «Frozen II» (2019) για να καταταγεί ως η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών από γυναίκα σκηνοθέτη.

«Φτάνοντας σε αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα, είναι μια υπενθύμιση της δύναμης των θεατών του κινηματογράφου - από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη - που ενώνονται για να προωθήσουν τον εορτασμό ενός εμβληματικού χαρακτήρα, που μας διασκεδάζει για τόσες πολλές δεκαετίες», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Warner Bros, Michael De Luca και Pam Abdy.

Όπως σημειώνει το «The Hollywood Reporter», είναι δύσκολο να πει κανείς εάν η «Barbie» μπορεί τελικά να φτάσει σε εισπράξεις τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ωστόσο οι αναλυτές δεν αποκλείουν τίποτα.