Breaking News

Πυρκαγιές - Κικίλιας: «Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους έως 9 μποφόρ» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δημοσιεύει σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή (6/8) ο Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open:

«Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση», τόνισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του Open, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι». 

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε: «Χτες το βράδυ στον Άγιο Στέφανο συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία επ’ αυτοφώρω ένας συμπολίτης μας με εύφλεκτα υλικά ο οποίος πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να την σβήσουν».

«Από αύριο, Δευτέρα, θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», είπε ο Υπουργός και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

«Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους» επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ενώ όσον αφορά στους ιδιωτικούς χώρους, ανέφερε ότι, επίσης, πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος.