Breaking News

Πέθανε ο Tom Jones, που έγραψε το βιβλίο και τους στίχους για το μακροβιότερο μιούζικαλ «The Fantasticks» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Tom Jones, ο οποίος έγραψε το βιβλίο και τους στίχους για το μακροβιότερο μιούζικαλ "The Fantasticks", πέθανε σε ηλικία 95 ετών την περασμένη Παρασκευή (11/8) στο σπίτι του, στην πόλη Sharon του Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Variety, ο γιος του Michael είπε στους New York Times ότι ο Tom Jones έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει η wikipedia, το "The Fantasticks", ένα μιούζικαλ του 1960 σε μουσική του Harvey Schmidt και βιβλίο και στίχους του Tom Jones, αφηγείται μια αλληγορική ιστορία, βασισμένη στο θεατρικό έργο του 1894 "The Romancers" (Les Romanesques) του Edmond Rostand. Η ιστορία αφορά δύο πατεράδες - γείτονες, που ξεγελούν τα παιδιά τους, τη Luisa και τον Matt, ώστε να εpωτευτούν, προσποιούμενοι ότι διαφωνούν.

Η αρχική off-Broadway παραγωγή διήρκεσε συνολικά 42 χρόνια (μέχρι το 2002), έχοντας ανεβάσει 17.162 παραστάσεις, καθιστώντας την το μακροβιότερο μιούζικαλ στον κόσμο, το οποίο είναι γνωστό για το εναρκτήριο τραγούδι του "Try to Remember". Το μιούζικαλ αναβίωσε και από το 2006 έως το 2017 (4.300 παραστάσεις).


Tom Jones

Ο Tom Jones γεννήθηκε στο Littlefield του Τέξας στις 17 Φεβρουαρίου 1928. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν, όπου συνάντησε για πρώτη φορά τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Harvey Schmidt.

Αφού υπηρέτησε στον πόλεμο της Κορέας, ο Jones μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, γράφοντας για τις επιθεωρήσεις που ανέβασε ο ιμπρεσάριος Julius Monk. Εργάστηκε, επίσης, με τον συνθέτη John Donald Robb, με τον οποίο δημιούργησε το "Joy Comes to Deadhorse", ένα μουσικό γουέστερν, βασισμένο στο έργο του Edmond Rostand "Les Romanesques" του 1894. Οι δυο τους είχαν μια διαμάχη σχετικά με δημιουργικές διαφορές. Κατόπιν ο Jones στράφηκε στον Harvey Schmidt για να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στο μιούζικαλ, το οποίο τελικά εξελίχθηκε στο "The Fantasticks".

Εκτός από το "The Fantasticks", ο Jones και ο Schmidt δούλεψαν μαζί στο "I Do! I Do!" και το "110 in the Shade", που άνοιξε στο Μπρόντγουεϊ το 1963 και έτρεξε για 330 παραστάσεις.


Ο Tom Jones κέρδισε υποψηφιότητες για βραβείο Tony για τα "I Do! I Do!" και "110 in the Shade". Επίσης, το 1961 κέρδισε το βραβείο Drama Desk Vernon Rice για το "The Fantasticks".

Ο Tom Jones άφησε πίσω του τους γιους του Michael και Sam, που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του με τη χορογράφο Janet Watson, η οποία πέθανε το 2016.