Breaking News

Οι Ισπανίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες αρνούνται να παίξουν μέχρι να παραιτηθεί ο Rubiales (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Jenni Hermoso και οι συμπαίκτριες της δεν υποχωρούν, δηλώνοντας αποχή από όλους του διεθνείς αγώνες, καθώς ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Luis Rubiales, δήλωσε ότι δε θα παραιτηθεί.

Αντιδράσεις ακολούθησαν μετά το φιλί στο στόμα του 46χρονου Luis Rubiales στη Jenni Hermoso, κατά την τελετή απονομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Ο Luis Rubiales έκανε λόγο για συναινετικό φιλί, με την 33χρονη παίκτρια της Ισπανίας να το αρνείται, έχοντας στο πλευρό της και όλη την ομάδα.

Σύμφωνα με το People, που επικαλείται το ESPN, ο Rubiales δήλωσε την Παρασκευή (25/8) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην  Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF):

«Έχω δεχτεί μεγάλη πίεση. Ίσως κάποιος κοιτάξει να με απομακρύνει τη Δευτέρα. Αλλά ζούμε σε μια χώρα νόμων. Αρκεί ένα συναινετικό φιλί για να με απομακρύνει; Θα παλέψω μέχρι το τέλος. Ελπίζω να τηρηθεί ο νόμος και, καθώς δεν υπάρχει λόγος (να με απομακρύνετε), δε θα συμβεί».

Όπως αναφέρει το People, μετά τη νίκη με 1-0 της Ισπανίας επί της Αγγλίας στον τελικό, ο Rubiales φέρεται να εθεάθη να φιλάει και άλλες παίκτριες στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών. Μάλιστα, φέρεται να έβαλε το χέρι του σε επίμαχα σημεία.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Luis Rubiales είπε την Παρασκευή ότι... «ψευδείς φεμινίστριες βρίσκονται σε κυνήγι μαγισσών».

«Το φιλί ήταν το ίδιο που θα μπορούσα να δώσω σε μια από τις κόρες μου» υποστήριξε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η Jenni Hermoso εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση την Παρασκευή στα social media. Σύμφωνα με το PBS, τόνισε στη δήλωσή της στα ισπανικά ότι «σε καμία στιγμή δεν συναίνεσα στο φιλί που μου έδωσε και σε καμία στιγμή δεν προσπάθησα να φλερτάρω τον πρόεδρο».

Η ομάδα της έδειξε, επίσης, την υποστήριξή της, εκδίδοντας κοινή δήλωση, που εστάλη μέσω του σωματείου τους FUTPRO, στην οποία οι παίκτριες ανακοίνωσαν ότι αρνούνται να παίξουν όσο ο Rubiales παραμένει επικεφαλής.

Στη δήλωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Ζητάμε από τη Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να εφαρμόσει τα απαραίτητα πρωτόκολλα και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των παικτριών μας. Είναι σημαντικό η ομάδα μας, η σημερινή παγκόσμια πρωταθλήτρια, να εκπροσωπείται πάντα από πρόσωπα που προβάλλουν αξίες ισότητας και σεβασμού σε όλους τους τομείς. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να προχωράμε στον αγώνα για ισότητα, έναν αγώνα που οι παίκτριες μας οδήγησαν με αποφασιστικότητα, φέρνοντάς μας στη θέση που βρισκόμαστε σήμερα».

Το ESPN αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας (CSD) και ο υπουργός Εξωτερικών για τον Αθλητισμό, Victor Francos, επιβεβαίωσαν ότι το CSD θα επιδιώξει την απομάκρυνση του Rubiales και θα υποβάλει καταγγελία στο Διοικητικό Αθλητικό Δικαστήριο της χώρας (TAD).