Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Mark Margolis (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Mark Margolis, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Hector "Tio" Salamanca στο "Breaking Bad" και στο "Better Call Saul".

Σύμφωνα με το Deadline, o Mark Margolis άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη (3/8) στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, μετά από μια σύντομη ασθένεια.

Το θάνατό του ανακοίνωσε ο γιος του Morgan Margolis, Διευθύνων Σύμβουλος της Knitting Factory Entertainment. Ο Morgan Margolis είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγος του ηθοποιού, Jacqueline, ήταν δίπλα στο κρεβάτι του τη στιγμή του θανάτου του.

«Ήταν μοναδικός στο είδος του. Δε θα ξαναδούμε όμοιούς του. Ήταν ένας πολύτιμος πελάτης και ένας φίλος ζωής. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα», τόνισε ο Robert Kolker, διευθυντής της Red Letter Entertainment. 

Γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου 1939 στη Φιλαδέλφεια, ο Margolis φοίτησε για λίγο στο Temple University πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει υποκριτική, πρώτα κάτω υπό τη Stella Adler στο Actors Studio και στη συνέχεια με τους Lee Strasberg και Barbara Loden.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη θεατρική σκηνή και εμφανίστηκε σε περισσότερα από 50 off-Broadway θεατρικά έργα.

Αργότερα επικεντρώθηκε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αν και παρέμεινε αφοσιωμένος στο θέατρο.

Εκτός από το "Breaking Bad" (για τον ρόλο του ήταν υποψήφιος για Emmy) και το "Better Call Saul", εμφανίστηκε στις σειρές "The Equalizer", "Oz", "Kings", "American Horror Story", "Crossing Jordan", "Californication", "Person of Interest", "Gotham", "The Affair", "Your Honor" κ.α.


Στον κινηματογράφο, ο Margolis έπαιξε σε πολλές από τις ταινίες του Darren Aronofsky, συμπεριλαμβανομένων των "Pi" (1998), "The Wrestler" (2008), "Black Swan" (2010) και "Noah" (2014).

Μεταξύ άλλων, έπαιξε και στις ταινίες "Scarface" (1983), "The Thomas Crown Affair" (1999), "Gone Baby Gone" (2007), "Stand Up Guys" (2012), "Valley Of Bones" (2017), "Baja" (2018), "ABE" (2019), "Broken Soldier" (2022) κ.α.

Άφησε πίσω του τη σύζυγό του Jacqueline, τον γιο τους Morgan και τη σύζυγό του Heide και τα εγγόνια του Ben, Aidan και Henry.