Breaking News

Luis Rubiales: H FIFA τον παύει προσωρινά από τα καθήκοντά του λόγω του φιλιού στη Jenni Hermoso (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Luis Rubiales, τιμωρήθηκε προσωρινά από τη FIFA μετά τη συμπεριφορά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο Σίδνεϊ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Luis Rubiales αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του αφού φίλησε στο στόμα τη Jenni Hermoso. Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έκανε λόγο για συναινετικό φιλί. Η 33χρονη παίκτρια της Ισπανίας το αρνήθηκε, έχοντας στο πλευρό της και όλη την ομάδα, που ανακοίνωσε ότι θα κάνει αποχή από όλους τους διεθνείς αγώνες μέχρι ο Rubiales να παραιτηθεί.... Σύμφωνα με τον Guardian, η FIFA ανακοίνωσε το Σάββατο (26/8):

«Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Jorge Ivan Palacio (Κολομβία), χρησιμοποιώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το άρθρο 51 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA (FDC), αποφάσισε σήμερα να αποκλείσει προσωρινά τον κ. Luis Rubiales από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αυτή η αναστολή, η οποία θα ισχύει από σήμερα, αφορά μια αρχική περίοδο 90 ημερών, εν αναμονή της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον του κ. Luis Rubiales την Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Ομοίως, ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA - προκειμένου να διαφυλαχθούν, μεταξύ άλλων παραγόντων, τα θεμελιώδη δικαιώματα της παίκτριας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κας Jennifer Hermoso και η καλή τάξη της πειθαρχικής διαδικασίας ενώπιον αυτού του πειθαρχικού οργάνου - εξέδωσε δύο επιπλέον οδηγίες (άρθρο 7 FDC), με τις οποίες διατάσσει τον κ. Luis Rubiales να απέχει, μέσω του ιδίου ή τρίτων, από την επαφή ή την απόπειρα επικοινωνίας με την επαγγελματία παίκτρια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας κα Jennifer Hermoso ή το στενό περιβάλλον της. Ομοίως, η RFEF (Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) και οι αξιωματούχοι ή οι υπάλληλοί της, άμεσα ή μέσω τρίτων, διατάσσονται να απέχουν από την επαφή με την επαγγελματία παίκτρια της εθνικής Ισπανίας κα Jennifer Hermoso και το στενό της περιβάλλον.

Η απόφαση, που εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA, κοινοποιήθηκε σήμερα στον κ. Luis Rubiales, τη RFEF και την UEFA για τη δέουσα συμμόρφωση».