Breaking News

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε η σορός νεαρής μητέρας που είχε εξαφανιστεί πριν δύο χρόνια σε αγροτική περιοχή (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι Αρχές της Georgia ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη (22/8) ότι αναγνώρισαν τα λείψανα μίας 27χρονης μητέρας τριών παιδιών, δύο χρόνια μετά την πρώτη αναφορα της εξαφάνισής της. Η εξέταση DNA συνέδεσε τα λείψανα με την αγνοούμενη Olivia, η οποία εξαφανίστηκε σε μονοπάτι πεζοπορίας σε αγροτική περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, ο Σερίφης Chuck Smith ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι η Olivia Samantha Fowler αρχικά εξαφανίστηκε στις 14 Αυγούστου 2021 στην κομητεία Meriwether της πολιτείας Georgia. Τον Δεκέμβριο του 2022, βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα σε ένα αγροτικό τμήμα της κομητείας, που τελικά επιβεβαιώθηκε ότι ήταν της Fowler.

Ο Chuck Smith σημείωσε ότι η Olivia Samantha Fowler εθεάθη τελευταία φορά μια μέρα πριν εξαφανιστεί. Στα δύο χρόνια από τότε που εξαφανίστηκε, το Γραφείο Έρευνας της Georgia και το FBI βοήθησαν στην έρευνα της αγνοούμενης. Μέρος των λειψάνων, που βρέθηκαν τον Δεκέμβριο, στάλθηκαν στο Εργαστήριο Εγκλημάτων του FBI στο Quantico της Βιρτζίνια.

«Αυτή η υπόθεση θα ταξινομηθεί τώρα από υπόθεση αγνοούμενου σε έρευνα θανάτου», τόνισε ο Σερίφης.

Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ο Smith δεν διευκρίνισε εάν ο θάνατος ερευνάται ως ύποπτος. «Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να αναλυθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία», ανέφερε, ενώ τόνισε:

«Η οικογένεια ζητά να τους επιτραπεί να θρηνήσουν σωστά αυτά τα πρόσφατα νέα και να τους υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής. Η οικογένεια θα ήθελε το κοινό να μάθει ότι η Olivia δεν ήταν μόνο μητέρα, αλλά κόρη, αδερφή, εγγονή και σημαντικό μέλος της οικογένειας Fowler».

Σύμφωνα με το People, τον περασμένο χρόνο η αδερφή της, Roxanne, είπε στο Dateline ότι η Olivia έμενε στο σπίτι του συντρόφου της το βράδυ πριν εξαφανιστεί, αλλά όταν εκείνος ξύπνησε, είχε φύγει. Η αδερφή της εθεάθη για τελευταία φορά το επόμενο πρωί, από έναν αξιωματικό του Τμήματος Φυσικών Πόρων της Georgia.

Η Roxanne είπε, επίσης, ότι αυτή και η αδερφή της μεγάλωσαν στη μικρή πόλη Woodbury της Georgia. «Είναι μια πραγματικά μικρή πόλη. Έχουμε μόνο ένα παντοπωλείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν και το αποτέλεσμα της εξαφάνισης της Olivia Samantha Fowler δεν είναι αυτό που ήθελαν η οικογένειά της ή οι Αρχές, αυτή η έρευνα παραμένει ενεργή και συνεχής. Η εστίασή μας τώρα είναι στο να επιτρέψουμε στην οικογένεια να θρηνήσει», σημείωσε ο Σερίφης Chuck Smith.