Breaking News

Έξι μήνες από την τραγωδία στα Τέμπη - Ευδοκία Τσαγκλή: «Πεθαίνουμε κάθε μέρα με αυτή την υπόθεση» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» μίλησε την Τρίτη (29/8) η Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία είχε τραυματιστεί στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που σημειώθηκε πριν από 6 μήνες, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Η Ευδοκία Τσαγκλή μίλησε στην εκπομπή του Open με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις και συγκεκριμένα την άσκηση ποινικής δίωξης σε 4 πρώην στελέχη του ΟΣΕ, που θα κληθούν σε απολογία στις 5 Σεπτεμβρίου.

H πρώην παίκτρια του «Big Brother» και του «My Style Rocks» δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η υπόθεση προχωράει. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση.... Έχω επικοινωνία με κάποιους συγγενείς θυμάτων...».

Και συνέχισε: «Έξι μήνες μετά, εγώ ασχολούμαι πλέον με λίγα πράγματα εκτός απ' αυτό. Για μένα αυτό είναι πλέον ένας σκοπός ζωής και κάνω ό,τι μπορώ για να πιέσω περισσότερο και να βγει η αλήθεια. Δυστυχώς, ασχολούμαστε καθημερινά με τον θάνατο και δεν ξέρω αν είμαστε τυχεροί τελικά, γιατί συνεχίζουμε και πεθαίνουμε κάθε μέρα με αυτή την υπόθεση, ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο μεγάλη διαφθορά και συγκάλυψη. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το ό,τι εμείς θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και συνεχίζουμε να πιέζουμε καθημερινά».

«Όσο ψυχολογική στήριξη κι αν έχεις από το περιβάλλον σου, είναι ένα εσωτερικό θέμα, το οποίο πρέπει να το δουλέψεις μόνος σου και να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα. Υπάρχουν φάσεις θυμού, οργής και στεναχώριας και όλα αυτά είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται... Είχα συνέχεια στο πλευρό μου τη μητέρα μου. Για ένα διάστημα είχα πάρει την απόφαση να απομακρυνθώ από τους φίλους μου, γιατί δεν ήθελα να μοιράζομαι όλο αυτό το μαύρο που είχα μέσα μου, ήθελα κάπως να τους προστατεύσω. Ήθελα να είμαι καλύτερα και μετά να είμαι μαζί τους. Κάποιες μέρες έχω κουράγιο και άλλες κλείνομαι στον εαυτό μου και δε θέλω να μιλάω με κανέναν, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό», πρόσθεσε η Ευδοκία Τσαγκλή.

Και κατέληξε: «Σίγουρα ποτέ δε θα είναι το ίδιο. Από εκείνη τη μέρα όλα είναι διαφορετικά. Κι εγώ σαν άνθρωπος έχω αλλάξει. Όπως είπα, είναι μία διαδικασία που εξελίσσεται και δεν ξέρω πώς θα είμαι το επόμενο διάστημα, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και θα προσπαθήσω να είμαι δυνατή. Είναι κάτι που σε "χαράζει" τόσο πολύ, που δε γίνεται να ξεχαστεί...  Μακάρι μία μέρα - ελπίζω σύντομα - να δικαιωθούμε και ίσως αυτό να είναι κατευναστικό για την ψυχή μας, αλλά οι μνήμες και τα συναισθήματα θα μείνουν...».