Breaking News

Δανία: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την καύση του Κορανίου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κυβέρνηση της Δανίας πρόκειται να απαγορεύσει την καύση του Κορανίου. Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα θεωρεί έγκλημα οποιαδήποτε δημόσια ανάρμοστη μεταχείριση κειμένων και συμβόλων που έχουν μεγάλη σημασία για μια θρησκευτική κοινότητα.

Όπως μετέδωσε το Euronews, o υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας, Πίτερ Χούμελγκορντ, δήλωσε: «Πρόκειται για χλευασμούς και προσβολές δίχως κανένα νόημα. Δεν έχουν άλλο σκοπό από το να δημιουργήσουν διχόνοια και μίσος. Μεμονωμένοι άνθρωποι με τρόπο επιδεικτικό καίνε το Κοράνι. Πρόκειται για πράξη εξευτελιστική και αντιπαθητική, με στόχο να προσβάλλουν μια θρησκεία. Τέτοιες κινήσεις βλάπτουν τη Δανία και τα συμφέροντά μας. Ακόμη βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Δανών στο εξωτερικό και το εσωτερικό».

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταγράψει περισσότερες από 170 διαδηλώσεις μπροστά από πρεσβείες μουσουλμανικών χωρών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι. Η Κοπεγχάγη χαρακτηρίζει την απαγόρευση ως σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο του Euronews.