Breaking News

Arleen Sorkin: Πέθανε η «Calliope Jones» του «Days of Our Lives» και φωνή της «Harley Quinn» (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 67 ετών η Αμερικανίδα ηθοποιός Arleen Sorkin, η οποία ήταν γνωστή για την ερμηνεία της Calliope Jones στη σειρά "Days of Our Lives" του NBC, όπως και για τη φωνή της Harley Quinn στο φανταστικό σύμπαν της DC Universe.

Όπως αναφέρει το Deadline, ο επικεφαλής της DC, James Gunn, μοιράστηκε τη δυσάρεστη είδηση στα social media. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Instagram:

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Arleen Sorkin, η απίστευτα ταλαντούχα πρωτότυπη φωνή της Harley Quinn, που βοήθησε στη δημιουργία του χαρακτήρα που τόσοι πολλοί από εμάς αγαπάμε. Αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους της».


Η Arleen Sorkin, που γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1955, ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση το 1982 με μια εμφάνιση στο "Saturday Night Live". Το 1987 ήταν μέρος του καστ της κωμικής σειράς "Duet", όπου έπαιξε το ρόλο της Geneva σε 25 επεισόδια μέχρι το 1989.

Από το 1992 έως το 1994 ήταν η φωνή της Harley Quinn στο "Batman: The Animated Series". Επανέλαβε τον ρόλο της ως η φωνή της Harley Quinn και σε άλλες σειρές κινουμένων σχεδίων, όπως "Superman: The Animated Series", "Batman Beyond: Return of the Joker", "Gotham Girls", "Justice League" και "Static Shock". Επίσης δάνεισε τη φωνή της ως Harley Quinn για βιντεοπαιχνίδια της DC όπως το "Batman: Arkham Asylum", το "DC Universe Online" και το "DC Universe Online: The Last Laugh".

Από το 1984 έως το 2010 υποδύθηκε την Calliope Jones Bradford στη σαπουνόπερα "Days of Our Lives" του NBC, στην οποία έπαιξε σε 427 επεισόδια.

Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε και στις σειρές "Open House" (3 επεισόδια, 1989), "Dream On" (1 επεισόδιο, 1990).

«Συντετριμμένος έμαθα ότι χάσαμε την εξαιρετική Arleen Sorkin. Όχι απλώς ένα υπέροχο ταλέντο, αλλά ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Είμαι ευγνώμων όχι μόνο που δούλεψα μαζί της, αλλά που ήμουν φίλος της. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της», έγραψε στα social media ο ηθοποιός και σεναριογράφος Mark Hamill.


Σύμφωνα με το IMDb, η Arleen Sorkin είχε μικρούς ρόλους στις ταινίες "Trading Places" (1983), "Odd Jobs" (1986), "Ted & Venus" (1991), "Oscar" (1991) και "I Don't Buy Kisses Anymore" (1992), ενώ έπαιξε και στην τηλεοπτική ταινία "Perry Mason: The Case of the Killer Kiss" (1993).