Breaking News

«Έφυγε» η Sinead O'Connor (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Sineád O'Connor, η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια, που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία με το "Nothing Compares 2 U".

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά της. Η δήλωση, που δόθηκε στον ιρλανδικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό RTÉ, αναφέρει:

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Sinéad. Η οικογένειά της και οι φίλοι της είναι συντετριμμένοι και ζητούν ιδιωτικότητα αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή».


Η Sineád O'Connor γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 στο Γκλέναγκερι του Δουβλίνου. Η φήμη της ανήλθε προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 με το πρώτο της άλμπουμ "The Lion and the Cobra". 

Το 1990 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το "Nothing Compares 2 U", από το δεύτερο άλμπουμ της "I Do Not Want What I Haven' t Got".

Το "Nothing Compares 2 U", διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού του Prince, κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Άλμπουμ και Καλύτερου Τραγουδιού. Το μουσικό βίντεο του "Nothing Compares 2 U" κέρδισε τρία βραβεία MTV, συμπεριλαμβανομένου του Βίντεο της Χρονιάς.

Το τραγούδι έγινε Νο 1 σε περισσότερες από 20 χώρες και παρέμεινε τέσσερις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200. Για έντεκα εβδομάδες βρισκόταν στην πρώτη θέση στην Ιρλανδία όπως και στη Γερμανία. 


Το 1991, η Sineád O'Connor βρέθηκε υποψήφια για τρία βραβεία Grammy, Ηχογράφηση της Χρονιάς, Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία από Γυναίκα Καλλιτέχνη και Καλύτερη Ερμηνεία Εναλλακτικής Μουσικής. Τελικά κέρδισε το τρίτο.

Το 1992, αποκλείστηκε από το Saturday Night Live του NBC επειδή έσκισε σε ζωντανή μετάδοση μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', σοκάροντας το τηλεοπτικό κοινό.


Η Sineád O'Connor, που κυκλοφόρησε 10 στούντιο άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, αντιμετώπιζε κατά καιρούς σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μάλιστα είχε διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή και είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις. Το 2017, είχε μιλήσει σε συνέντευξή της για το σκοτεινό παρελθόν της και την τραυματική κακοπoiηση που υπέστη ως παιδί και την οδήγησε σε θέματα ψυχικής υγείας.

Το 2018 άλλαξε το όνομά της σε Shuhada' Sadaqat, καθώς ασπάστηκε το Ισλάμ. Τον Ιανουάριο του 2022 εισήχθη στο νοσοκομείο, αφού δημοσίευσε μια σειρά από ανησυχητικά, σύντομα tweets, μετά την αυτοκτονία του έφηβου γιου της, Shane, εκείνο τον μήνα. Τα tweets της υπονοούσαν σκέψεις αυτοκτονίας. Ο 17χρονος Shane είχε βρεθεί νεκρός δύο ημέρες αφότου εξαφανίστηκε από μια μονάδα θεραπείας στο Δουβλίνο.