Breaking News

Πολύνεκρη κατάρρευση κτιρίου στο Κάιρο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε τη Δευτέρα (17/7) στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, όπου κατέρρευσε μια πενταώροφη πολυκατοικία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τους διασώστες να αναζητούν πιθανούς επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα κάτω από τα ερείπια του κτιρίου, στην περιοχή  Hadaeq el-Qubbah του Καΐρου, περίπου 3,2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Τέσσερις επιζώντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι Αρχές εκκένωσαν μια γειτονική πολυκατοικία, ανέφερε, επίσης, το MENA.

Μετά από μια αρχική επιθεώρηση, ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Καΐρου, Hossam Fawzi, είπε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από έναν από τους κατοίκους του ισογείου, ο οποίος αφαίρεσε πολλούς τοίχους κατά τη διάρκεια προηγούμενων εργασιών συντήρησης. Όπως είπε, ο άνδρας έχει τεθεί υπό κράτηση και θα ανακριθεί.

Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι θα δώσει 60.000 αιγυπτιακές λίρες (1.940 δολάρια) στις οικογένειες των εννέα θυμάτων. Το υπουργείο τόνισε, επίσης, ότι θα δώσει βοήθεια στους τραυματίες και θα παρακολουθεί τις ζημιές σε κοντινά κτίρια.

Όπως επισημαίνει το Associated Press, οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι σύνηθες φαινόμενο στην Αίγυπτο, όπου η κακή κατασκευή και η έλλειψη συντήρησης είναι ευρέως διαδεδομένες σε παραγκουπόλεις, φτωχές γειτονιές πόλεων και αγροτικές περιοχές. Η κυβέρνηση προσπάθησε να πατάξει την παράνομη δόμηση τα τελευταία χρόνια, μετά από δεκαετίες αυθαίρετης οικοδόμησης. Οι Αρχές χτίζουν, επίσης, νέες πόλεις και γειτονιές για να στεγάσουν ξανά όσους ζουν σε περιοχές με κτίρια που κινδυνεύουν.


Πληροφορίες από: Associated Press