Breaking News

Λονδίνο: Αθώος ο Kevin Spacey για όλες τις κατηγορίες σeξουαλικών επιθέσεων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αμερικανός ηθοποιός Kevin Spacey κρίθηκε αθώος χθες (Τετάρτη, 26/7) για όλες τις κατηγορίες για σeξουαλική επίθεση που αντιμετώπιζε σε μια δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όπως αναφέρει το CBS News, o βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε να αντιμετωπίσει εννέα κατηγορίες για σeξουαλικά αδικήματα, που σχετίζονταν με περιστατικά που καταγγέλθηκαν από τέσσερις άνδρες, που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2001 και 2013. Ο Kevin Spacey είχε δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Ο 64χρονος ηθοποιός αθωώθηκε στο δικαστήριο Southwark Crown του Λονδίνου από τις κατηγορίες. Και οι τέσσερις κατήγοροι - οι οποίοι δεν μπορούν να κατονομαστούν σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου - κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως και ο ίδιος ο Spacey, ο οποίος είπε ότι «συντρίφτηκε» από τις κατηγορίες.

Στην κατάθεσή τους, οι τέσσερις άνδρες περιέγραψαν τον Spacey ως «σeξουαλικό vταή» και αρπακτικό.

Μετά την αθώωσή του, o Kevin Spacey είπε συγκινημένος, σε μια σύντομη δήλωση έξω από το δικαστήριο, ότι πρέπει να επεξεργαστεί πολλά από όσα συνέβησαν.

«Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων στους ενόρκους που αφιέρωσαν χρόνο για να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία και όλα τα γεγονότα πριν πάρουν την απόφασή τους. Είμαι συγκινημένος από το σημερινό αποτέλεσμα», τόνισε ο ηθοποιός.


Ο Spacey είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά του Netflix «House of Cards», μέχρι που απολύθηκε το 2017, όταν ο ηθοποιός Anthony Rapp τον κατηγόρησε για σeξουαλική παρενόχληση σε ένα πάρτι το 1986, όταν ήταν 14 ετών. Τον Οκτώβριο του 2022, ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν τον αθώωσε, καθώς διαπίστωσε ότι ο Anthony Rapp δεν απέδειξε τον ισχυρισμό του.

Να σημειωθεί ότι, μετά την καταγγελία του Anthony Rapp, ο Kevin Spacey είχε αποκαλύψει δημόσια ότι είναι oμoφυλόφιλος.

Τον περασμένο μήνα, στα μέσα Ιουνίου, ο Kevin Spacey είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι θα συνεχίσει την καριέρα του, εάν απαλλαγεί από τις κατηγορίες για σeξουαλική επίθεση που ασκήθηκαν εναντίον του στο Λονδίνο.

«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που είναι έτοιμοι να με προσλάβουν, από τη στιγμή που θα απαλλαγώ από αυτές τις κατηγορίες στο Λονδίνο. Αν συμβεί αυτό, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ZEITmagazin.

Με πληροφορίες από: CBS News