Breaking News

«Χαβάη Πέντε-0»: Έφυγε από τη ζωή ο σεναριογράφος Jerome Coopersmith (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο σεναριογράφος Jerome Coopersmith, ο οποίος έγραψε το σενάριο σε δεκάδες επεισόδια στο κλασσικό αστυνομικό δράμα "Hawaii Five-O" (
Χαβάη Πέντε-0).

Σύμφωνα με το Deadline, τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο Jerome Coopersmith άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.


Ο  Jerome Coopersmith ασχολήθηκε με το θέατρο, γράφοντας παραγωγές στο Broadway. Μάλιστα ήταν υποψήφιος για βραβείο Tony για το βιβλίο του για το μιούζικαλ "Sherlock Holmes" (1965). 

Ο  Coopersmith  έγραψε, επίσης, ένα δημοφιλές παιδικό βιβλίο το 1969 με τίτλο "A Chanukah Fable for Christmas".

Από το 1968 έως το 1976, ο Coopersmith έγραψε 30 κανονικά επεισόδια του "Hawaii Five-O" (1968-1980) του CBS - με πρωταγωνιστές τους Jack Lord και James MacArthur -, καθώς και δύο μεγάλου μήκους επεισόδια.

Η τηλεοπτική του δουλειά περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τις σειρές: "Johnny Jupiter" (1953-1954), "Armstrong Circle Theatre" (1955-1963, η σειρά είχε ξεκινήσει το 1950) και "Streets of San Francisco" (2 επεισόδια το 1973, η σειρά προβλήθηκε την περίοδο 1972-1977). 

Επίσης, έγραψε το σενάριο για την τηλεοπτική ταινία κινουμένων σχεδίων "'Twas the Night Before Christmas" (1974), όπως και για τις τηλεοπτικές ταινίες "Have I Got a Christmas for You" (1977) και "An American Christmas Carol" (1979).

Σύμφωνα με τη wikipedia, στις 12 Νοεμβρίου 2019, ο Coopersmith τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση στο Εθνικό Τάγμα της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής ως αναγνώριση των υπηρεσιών του στη Γαλλία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Jerome Coopersmith άφησε πίσω του τις κόρες του Amy Coopersmith Lauria και Jill Andrea Lambert και τους συζύγους τους.

Ένα από τα εγγόνια του, ο δημοσιογράφος του Politico, Kyle Cheney, έκανε ανάρτηση στο Twitter, δημοσιεύοντας ένα αφιέρωμα στον Coopersmith. Μεταξύ άλλων, ανέβασε φωτογραφίες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν χρησιμοποιώ συχνά αυτή την πλατφόρμα για προσωπικά πράγματα, οπότε συγχωρέστε με λίγο... Στις 18 Ιανουαρίου 1945, ο Jerome Coopersmith, 18 ετών, δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθoς κατά τη διάρκεια της Μάχης των Αρδεννών (Battle of the Bulge)...», έγραψε ο Kyle Cheney.