Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αυγερινός (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Χρήστος Αυγερινός, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου».

Ο λαϊκός τραγουδιστής, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός τις δεκαετίες του '80 και του '90, νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα με κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Πάνος Σουπιάδης. Ο ηθοποιός έγραψε στο Facebook το απόγευμα της Δευτέρας (10/7):

«Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Λαρισαίος τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός σε ηλικία 70 ετών. Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει αύριο Τρίτη 11/7 στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».


Ο Χρήστος Αυγερινός γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1953 στη Λάρισα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Ντάπος. Με το όνομα «Αυγερινός» έκανε εμφανίσεις σε κοσμικά κέντρα της Λάρισας και όχι μόνο, τραγουδώντας τα σουξέ της εποχής, παίζοντας συγχρόνως σαξόφωνο με μεγάλη επιτυχία.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία στην Κοζάνη, επέστρεψε στη Λάρισα όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Δ.Ω.Λ., παίρνοντας τα πτυχία της αρμονίας, ωδικής, ενοργάνωσης φιλαρμονικής και διεύθυνσης. Το όνειρό του ήταν να δημιουργήσει μπάντα στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Το πρώτο του τραγούδι ήταν το «Είναι σε δίλλημα», αλλά το μεγάλο του σουξέ το έκανε στις αρχές του '90 με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου».


Άλλες επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια «Πάρε το μηδέν ξανά», «Κάτι τέτοιες ιστορίες», «Στο αντίθετο ρεύμα», «Οι μεγάλοι έpωτες» κ.α. Τραγούδησε σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες με μεγάλους καλλιτέχνες, αλλά και στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής, στην Κύπρο, στη Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε στο βίντεο την εμφάνισή του σε εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού («Μη Χανόμαστε», Ιανουάριος του 2015, Epsilon).