Breaking News

Υποβρύχιο Titan: «Νεκροί και οι 5 επιβάτες» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νεκροί θεωρούνται και οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου Titan της OceanGate, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία το βράδυ της Πέμπτης (22/6).

Οι πέντε επιβάτες του υπερσύγχρονου βαθυσκάφους συμμετείχαν στην κατάδυση, προκειμένου να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού. Το υποβρύχιο, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions, αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή (18/6) στον Βόρειο Ατλαντικό.

Οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου θεωρούνται νεκροί. «Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθoς για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το BBC, μεταξύ των ανδρών που επέβαιναν στο υποβρύχιο ήταν ο 61χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, ο 48χρονος Βρετανο-Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood, ο 19χρονος γιος του Suleman και ο 58χρονος Βρετανός επιχειρηματίας Hamish Harding. Ο πέμπτος ήταν ο Paul-Henry Nargeolet, ένας 77χρονος πρώην δύτης του γαλλικού ναυτικού και διάσημος εξερευνητής.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιναύαρχος John Mauger είπε ότι τα συντρίμμια πιστεύεται ότι ανήκουν στο υποβρύχιο Titan. Δεν είναι σαφές τι οδήγησε στην καταστροφή του.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα υποβρύχιας έρευνας (ROV) περίπου 1.600 πόδια (480 μέτρα) από τα συντρίμμια του Τιτανικού. Ανακαλύφθηκαν πέντε ξεχωριστά κομμάτια, που επέτρεψαν στις αρχές να επιβεβαιώσουν ότι προέρχονταν από το Titan.

Ο John Mauger είπε ότι δεν έχει απάντηση για το αν είναι πιθανό να ανασυρθούν τα πτώματα των πέντε ανδρών. «Είναι ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον εκεί κάτω στον πυθμένα της θάλασσας», τόνισε, σημειώνοντας ότι η έρευνα για το τι συνέβη, συνεχίζεται.


Πληροφορίες από: BBC