Breaking News

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 6 Ιουνίου στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα με πνευμονικό οίδημα.

Αν και αντιμετώπιζε πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με την τραγουδίστρια και φίλη του, Εύη Κρανιδέλη, κατέληξε από καρδιακή ανακοπή. 

«40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο, του λέω "τι κάνεις πουλάκι μου;". Μου λέει "είμαι με οξυγόνο, δε μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε έναν γιατρό". Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου! Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.


Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Αποστολίδης.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών και αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Λαύκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και η Ρίτα Σακελλαρίου.

Την περίοδο 1970-71 ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλεψε σε διάφορα κέντρα, όπου τραγουδούσε και χόρευε, ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανιζόταν έκανε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεχόταν και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον δίσκο «Τώρα Θέλω Τώρα» (1978), που αμέσως έγινε χρυσός.

Υπήρξε παντρεμένος με τη Μάχη Φλωρινιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά, τον Νίκο και την Άννα.
 


Με πληροφορίες από: wikipedia