Breaking News

Paul Eckstein: Πέθανε ο συνδημιουργός της σειράς «Godfather of Harlem» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Paul Eckstein, συνδημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός της δραματικής σειράς "Godfather of Harlem".

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου MGM+ και της εταιρίας παραγωγής ABC Signature, ο οποίος είπε ότι ο Paul Eckstein πέθανε απροσδόκητα στον ύπνο του την περασμένη Τρίτη 6 Ιουνίου.

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τον ξαφνικό θάνατο του λαμπρού συναδέλφου μας, Paul Eckstein. Η εργασία του στη σειρά (Godfather of Harlem) ήταν μια δουλειά αγάπης για τον Paul, ο οποίος τη στήριξε εν μέρει στην προσωπική ιστορία της οικογένειάς του. Ο Paul ήταν παθιασμένος, μια δημιουργική δύναμη, γνωστός για την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία του. Ήταν μέντορας και φίλος για πολλούς και θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στην οικογένειά του, τους φίλους του και τον επί χρόνια συνεργάτη του Chris Brancato», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους το MGM+ και η ABC Signature.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μπρούκλιν, ο Eckstein αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Brown, αποκτώντας πτυχία στις διεθνείς σχέσεις και τη δημιουργική γραφή. Μετά την αποφοίτησή του, άρχισε να εργάζεται στο θέατρο της Νέας Υόρκης, όπου ήταν ιδρυτικό μέλος της Νaked Angels Theatre Company, ενώ εμφανίστηκε στο Broadway, στο Shakespeare in the Park και στο Guthrie Theatre της Μινεσότα.

Επίσης, εμφανίστηκε σε σειρές στην τηλεόραση, όπως "Star Trek: Deep Space Nine", "Star Trek: Voyager", "Law & Order", "The Steve Harvey Show" και "413 Hope St". 

Ως παραγωγός ταινιών, ο Paul Eckstein συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας "Hoodlum" (1997) του MGM+. Στην ταινία έπαιξε και ως ηθοποιός, ενώ το σενάριο έγραψε ο συνεργάτης του Chris Brancato.

Με τον σεναριογράφο Chris Brancato δημιούργησαν και συνέγραψαν μαζί τη σειρά "Godfather of Harlem", που έκανε πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Epix, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε ως MGM+. Η τρίτη σεζόν της σειράς έκανε πρεμιέρα στο MGM+ στις 15 Ιανουαρίου 2023.

Μαζί με τον Chris Brancato, ο Paul Eckstein ηγήθηκε της ομάδας των σεναριογράφων τον πρώτο χρόνο του επιτυχημένου δράματος "Narcos" (2015-2017) του Netflix. 

Μεταξύ άλλων, ο Eckstein έγραψε και παρήγαγε τη βιβλική σειρά "Of Kings and Prophets" (2016) των Disney και ABC.

Επίσης, έγραψε το σενάριο για ορισμένα επεισόδια των σειρών "Street Time", "Law & Order: Criminal Intent" και "The Dead Zone".

Ο Paul Eckstein άφησε πίσω του τους γιους του, Sebastian και Marley και τη σύζυγό του, Hala Khouri. «Καθώς αποχαιρετούμε τη λαμπρή δύναμη και το φως που ήταν ο Paul Eckstein, τιμούμε τον πολύπλευρο άνθρωπο που επέδειξε ακλόνητη αγάπη για την οικογένειά του, βαθιά περιέργεια και συμπόνια για την ανθρωπότητα και δέσμευση να μοιραζόμαστε ιστορίες που άνοιξαν τις καρδιές και τα μυαλά του κόσμου», ανέφερε σε δήλωση η οικογένειά του.