Breaking News

Johannes Vermeer: Ρεκόρ επισκεπτών στο Rijksmuseum (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αριθμό ρεκόρ επισκεπτών έκλεισε η αφιερωμένη στον θρυλικό ζωγράφο Γιοχάνες Βερμέερ (
Johannes Vermeer) έκθεση στο Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum), που βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Όπως μετέδωσε το Euronews, παρά το «τσουχτερό» εισιτήριο των 30 ευρώ, πάνω από 650.000 φιλότεχνοι βρέθηκαν στο μουσείο για να θαυμάσουν 28 αριστουργήματα του Ολλανδού ζωγράφου, που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά μουσεία όλου του κόσμου.

Μεταξύ αυτών «Το κoρίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» (Girl With A Pearl Earring, 1664) και «Η Γαλατού» (The Milkmaid, 1659).


Ο Γιοχάνες Βερμέερ ήταν Ολλανδός ζωγράφος που ειδικεύτηκε στην απεικόνιση καθημερινών σκηνών από τη ζωή της μεσαίας τάξης. Έζησε και εργάστηκε στην περιοχή του Ντελφτ της Νότιας Ολλανδίας κατά τον 17ο αιώνα. Μαζί με τον Ρέμπραντ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ζωγράφους της "Χρυσής εποχής" στην ολλανδική ζωγραφική (1584-1702).

Σύμφωνα με τη wikipedia, ο Γιοχάνες Βερμέερ γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1632. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιήλθε σε δεινή οικονομική κατάσταση, εξαιτίας του πολέμου που ξέσπασε μεταξύ Ολλανδίας και Γαλλίας το 1672. Καθώς δεν μπορούσε να συντηρήσει την πολυμελή οικογένειά του έπεσε σε κατάθλιψη και η σωματική του υγεία επιδεινώθηκε. Πέθανε το 1675 και ετάφη στις 15 Δεκεμβρίου, στον οικογενειακό τάφο της Παλαιάς Εκκλησίας του Ντελφτ.

Φωτογραφία από: Reuters