Breaking News

Εύα Καϊλή: «Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα... Ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open της Δευτέρας (5/6) παρουσίασε ένα απόσπασμα από την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Εύας Καϊλή, η οποία μίλησε στην ισπανική El Mundo για όσα βίωσε από τη μέρα που ξέσπασε η  υπόθεση Qatar Gate.

Η Εύα Καϊλή αρνήθηκε ότι βρέθηκαν 150.000 ευρώ μέσα στο διαμέρισμά της. Νωρίτερα τόνισε: «Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω το έγγραφο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί με τον σύζυγό μου. Επομένως, όλα αυτά με τρέλαιναν».

Επίσης, υποστήριξε ότι η σύλληψή της ενδεχομένως να οφείλεται στις πρωτοβουλίες της σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης των πολιτικών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δημιούργησα μία υπηρεσία που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, η οποία σαρώνει τις συσκευές των πολιτικών και ελέγχει εάν έχουν μολυνθεί από παράνομο λογισμικό παρακολούθησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είχαμε τις αποδείξεις ότι η έρευνα αφορούσε τη δουλειά μου, το κοινοβουλευτικό πολιτικό μου έργο. Είχαμε αποδείξεις ότι όλη η Επιτροπή "Πήγασος" (PEGA) ελεγχόταν», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε και για τις στιγμές της ως κρατούμενη στις υπερσύγχρονες φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών

«Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», σημείωσε η Εύα Καϊλή.

Και πρόσθεσε: «Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και πήραν το αμάξι του, οπότε σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα...».