Breaking News

Doyle Brunson: Πέθανε ο Αμερικανός θρύλος του πόκερ (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Doyle Brunson, ο Αμερικανός θρύλος του πόκερ που βοήθησε στη διάδοση του παιχνιδιού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Doyle Brunson άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Κυριακή (14/5), στο «σπίτι του πόκερ», το Λας Βέγκας.

Γνωστός ως «ο Νονός του Πόκερ», ο Brunson ήταν κορυφαίος επαγγελματίας παίκτης για περισσότερα από 50 χρόνια, έγραψε πολλά βιβλία για το παιχνίδι και ήταν οικείο πρόσωπο σε προγράμματα όπως το «High Stakes Poker».

Ήταν γνωστός στους κύκλους του πόκερ με το παρατσούκλι «Texas Dolly». Είχε εισαχθεί στο Poker Hall of Fame και ήταν δύο φορές πρωταθλητής του World Series of Poker (WSOP) Main Event.

To 2007, o Doyle Brunson εμφανίστηκε και σε δύο ταινίες: την αυτοσχεδιαστική κωμωδία «The Grand» του Zak Penn, στην οποία υποδύθηκε έναν επαγγελματία παίκτη του πόκερ και το «Lucky You» του Curtis Hanson, όπου έπαιξε με το όνομά του ως μέντορας.

Ο Doyle Brunson γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου 1933. Άρχισε να παίζει παράνομα παιχνίδια πόκερ στις ΗΠΑ πριν εγκατασταθεί στο Λας Βέγκας, όπου άρχισε να «χτίζει» την περιουσία του. Έπαιξε στο πρώτο World Series of Poker, ενώ ήταν πρωταθλητής το 1976 και το 1977. Συνέχισε με τη συγγραφή πολλών βιβλίων όπως το «Super System: A Course in Power Poker», παρέχοντας πληροφορίες για τακτικές και νοοτροπίες για εκατομμύρια ερασιτέχνες παίκτες. Αποσύρθηκε από το επαγγελματικό πόκερ το 2018, αλλά περιστασιακά επέστρεφε για τουρνουά.

Σύμφωνα με τη wikipedia, ο Brunson ήταν ο πρώτος παίκτης που κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε τουρνουά πόκερ.