Breaking News

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χρήστος Τζανερίκος.

Με παρέμβαση - «βόμβα» ο Χρήστος Τζανερίκος είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για τη συμπληρωματική διάταξη, που βάζει φρένο στην εκλογική κάθοδο του κόμματος του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Σε ανακοίνωσή του, είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και μίλησε για φωτογραφική ρύθμιση, που αποτυπώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Ακολούθησε η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή». 

Όπως μετέδωσε το Open, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χρήστος Τζανερίκος, υπέβαλε την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, η οποία παρέλαβε την παραίτηση του, θα την κρατήσει, καθώς - σύμφωνα με το νόμο - υπάρχει προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει. Να σημειωθεί ότι στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος θα έβγαινε στη σύνταξη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open.